Поділитись:

У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)

Четвер, 29 лютого 2024, 18:31
У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)

У Луцьку й Луцькому районі організували першу цього року екскурсію для військових, які відновлюються у Волинській області після бойових дій. Переконатися у цілющих властивостях древнього Лучеська зголосилися близько 20 воїнів з різних міст України, які, як і на полі бою, так і під наглядом лікарів знову об’єдналися.

Про це 29 лютого повідомили у Волинській обласній військовій адміністрації. 

Розпочалася поїздка з історій та легенд про обласний центр Волині від екскурсовода Анастасії ще в автобусі. Заснування міста близько 10 століття, перша згадка про нього у 1085 році, з’їзд європейських монархів, що тривав декілька місяців та інші цікавинки захопили увагу наших військових. Коли розповідь дівчини раптово перебив її радіомікрофон, вона мовила: «все добре, це він так реагує на залізо».

«Це в мене просто заліза багато», – додає, посміхаючись 47-річний Олександр з Києва, чиї руки і нога буквально зібрані за допомогою спеціальних пластин.

Чоловік з першого дня вторгнення пішов добровольцем у лави ЗСУ. Він добре пам’ятає, коли отримав поранення – 3.03.2023-го року. Каже, що таке не забувається. І ось уже пів року перебуває в Луцьку на реабілітації, тож використовує цей час з користю, хоч і сумує за рідними. Відвідав костел Петра і Павла, підземелля під ним, замок Любарта та періодично ходить у театр. Тож відразу ж погодився й на нашу екскурсію.

«Луцьк дуже гарне місто, комфортне і люди приємні», – зазначає Олександр.

Разом із ним воїни, які уже не вперше беруть участь у поїздках організовані ОДА. Цього разу хлопці відвідали Окольний замок та Замкову площу в обласному центрі Волині, а також храм Воскресіння Господнього, капличку Віри Надії Любові та їх матері Софії, й купальню цілителів безсрібників Косьми та Даміана у Гіркій Полонці. Кожен набрав собі воду з джерела та загадав бажання, кинувши монету у купіль. Опісля була молитва та цілющі дзвони у Гіркій Полонці.

Загалом це уже п’ята, але перша в цьому році, екскурсія, що організував департамент економічного розвитку, зовнішніх зносин та з питань туризму і курортів ОДА для військових, які проходять реабілітацію у медзакладах Волині.

У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото)У Луцьку та районі організували екскурсію для військових, які проходять реабілітацію (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
09:59
24 квітня 2024