Поділитись:

В OpenAI вважають помстою позов Маска проти компанії

Неділя, 03 березня 2024, 02:59
В OpenAI вважають помстою позов Маска проти компанії

Керівники OpenAI вважають, що мільярдер Ілон Маск подав проти компанії позов через те, що він засмучений тим, що більше не входить до складу стартапу зі штучного інтелекту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC. 

«Ми вважаємо, що претензії в цьому позові можуть бути пов’язані з жалем Ілона про те, що він не залучений до компанії сьогодні. Дуже розчаровані бачити те, як Ілон вживає заходів проти компанії, яку він допоміг заснувати, особливо враховуючи його тісну співпрацю з деякими з вас, хто все ще працює над місією», — написав головний стратегічний директор OpenAI Джейсон Квон у внутрішній записці в п’ятницю.

Зазначається, що Маск співзаснував OpenAI у 2015 році та вийшов із ради директорів у 2018 році, через чотири роки після того як заявив, що штучний інтелект «потенційно небезпечніший за ядерну зброю».

З моменту запуску чат-бота ChatGPT для широкої громадськості наприкінці 2022 року OpenAI став одним із найпопулярніших стартапів на планеті. Його вартість перевищує нині 80 мільярдів доларів США.

Маск вже давно хотів отримати «визнання» за свою центральну роль у створенні OpenAI.

Нагадаємо: Ілон Маск подав до суду на компанію OpenAI, яка займається розробкою ChatGPT, та її виконавчого директора Сема Альтмана, серед іншого, стверджуючи, що вони відмовилися від початкової місії компанії - розробляти штучний інтелект на благо людства, а не заради прибутку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів