Поділитись:

Поліція затримала організаторів "польських" акцій протесту

П'ятниця, 31 березня 2017, 15:21

Львівські правоохоронці затримали двох мешканців Києва, які під приводом захисту прав польської меншини заблокували пішохідний перехід автодороги державного значення "Львів-Рава-Руська".

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо: 29 березня в с. Гряда Жовківського району близько 150-200 осіб, рухаючись по пішохідному переходу автодороги державного значення "Львів-Рава-Руська", перешкоджали руху транспортних засобів. При цьому протестувальники використовувала написані плакати на українській та польській мовах та вигукували гасла із закликами, поєднаними із розпалюванням національної ворожнечі та зміни територіального устрою України.

Поліція з'ясувала, що серед учасників блокади, які видавали себе за представників польської меншини, не було поляків. Тим не менше, під час блокади, організованої у селі Гряда, з'явилися транспаранти із гаслами польською мовою.

Під час огляду місця події правоохоронці знайшли предмети та документи, які свідчать про організований характер незаконних дій. Допитали майже 100 свідків.

За повідомленням прокуратури, затриманим висунуто звинувачення у статті за замах на територіальну єдність і порушення права громадян на рівність, незалежно від їхньої расової та національної приналежності.

ЗМІ не виключали, що за акціями на кордоні з Польщею стоять ті ж сили, які здійснили у середу замах на консульство Польщі в Луцьку. У представництво вистрелили з гранатомета, снаряд пробив дах над житловою частиною. У результаті інциденту ніхто не постраждав.

Читайте також: СБУ ПРОПОНУЄ 25 ТИСЯЧ ЗА ІНФОРМАЦІЮ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ В ЛУЦЬКУ

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 березня 2024
21 березня 2024
13 березня 2024
11 березня 2024
09 березня 2024
04 березня 2024
01 березня 2024
25 лютого 2024
13:38