Поділитись:

Експрацівниця Луцької стоматполіклініки подала до суду через незаконне звільнення (оновлено)

Вівторок, 05 березня 2024, 15:02
Експрацівниця Луцької стоматполіклініки подала до суду через незаконне звільнення (оновлено)

Колишня працівниця Луцької стоматологічної поліклініки Ольга Ярошик подала до суду на медзаклад, який очолює Любов Яковчук, через незаконне звільнення з посади.

Про це жінка розповіла журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» після першого судового засідання.

Вона працювала на посаді лікаря-терапевта. Проте, зі слів жінки, звільнили її незаконно. Ба більше, вона скаржиться на булінг та залякування з боку керівництва медустанови.

«Завідуюча відділенням під керівництвом нової директорки, яка прийшла до нас на посаду у вересні 2023 року, постійно мене булила, залякувала, змушувала медперсонал та пацієнтів постійно писати на мене необґрунтовані скарги. Це почалося тільки з вересня 2023 року, хоч в заклад директорка прийшла у 2022 році. Я прийшла на роботу у 2010 році, коли директором був Кобись, а згодом Черниш. Коли прийшла Яковчук, вона почала змушувати заввідділення підбурювати медичний персонал, медичних сестер та пацієнтів писати на мене скарги», – розповідає пані Ольга.

Ольга ЯрошикОльга Ярошик

Лікарка додає, що до приходу Яковчук на посаду директорки, жодних нарікань на її роботу не було. Пацієнти ж неодноразово писали подяки та заповнювали подячні анкети. Але, як каже Ольга Ярошик, з вересня на роботі в її бік почали йти погрози. Жінка заявила, що їй навіть давали лікувати «підставних» пацієнтів.

«Все дійшло до того, що вони підставляли мені пацієнтів, які не відносяться до моєї роботи. Я терапевт, а пацієнт був «ортопедичний» (йому потрібна була допомога ортопеда, – ред.). Він ставив ортопедичну конструкцію в приватному кабінеті, з нею було щось не так, а мене, лікаря-терапевта, звинуватили у тому, що це я робила», – зазначила лікарка.

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Згадала вона і за ексмеддиректорку стоматполіклініки Марину Орел. Зі слів Ольги, остання також неодноразово їй погрожувала, залякувала і булила, що й вилилось у звільнення. Зауважимо, що у Марини Орел не було відповідної кваліфікації для того, аби обіймати посаду медичного директора комунальної стоматології. Опісля розголосу цієї теми, її з посади звільнили.

«Крім того, пані Яковчук привела свою подружку на посаду медичного директора Орел Марину Степанівну, яка незаконно займала цю посаду і була звільнена. Вона мені погрожувала неодноразово, залякувала, булила й оце вилилося в незаконне звільнена. Я з 2010 року працюю, усі мої пацієнти на моєму боці. В пані Яковчук є в наявності не один стоматологічний бізнес, а вона в мене забрала єдине місце. Я зараз лишилася без роботи, без нічого», – бідкається лікарка Ольга Ярошик.

Під час судового засідання представник КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» у суді, адвокат Вадим Матвіїв заявив, що позовні вимоги з боку Ольги Ярошик вони не визнають.

Вадим МатвіївВадим Матвіїв

Вадим Матвіїв звернувся у редакцію сайту «Конкурент». Він стверджує, що інформація про булінг та залякування з боку керівництва медустанови є неточною та неправдивою. Адвока також додає, що Ольга Ярошик притягувалась до дисциплінарної відповідальності до призначення на посаду директорки Любов Яковчук на підставі двох наказів в.о. директора КП «ЛМКСП» Івана Примачука (№4 від 08.12.2022 та №1 від 22.02.2023).

«Ці накази Ярошик О.І. не оскаржувала, що свідчить про її згоду з допущеними фактами порушень Правил внутрішнього трудового розпорядку та Посадової інструкції лікаря-стоматолога-терапевта», – пише Матвіїв.

Наказ №4 від 08.12.2022Наказ №4 від 08.12.2022

Наказ №1 від 22.02.2023Наказ №1 від 22.02.2023

Окрім того, твердження пані Ольги про «підставних» пацієнтів адвокат вважає не тільки недостовірним, а й цілком безглуздим. Він зазначає, що:

  • пацієнтів до лікарів скеровують працівники реєстратури, враховуючи робочі графіки лікарів і поточну зайнятість;
  • до будь-якого лікаря на прийом може потрапити будь-який пацієнт. В обов’язки лікаря входить з’ясувати скарги пацієнта/оцінити стан і, за необхідності/при наявності показань, скерувати до інших відповідних фахівці: ортодонта, ортопеда чи хірурга (це, зі слів адвоката, прописано у посадовій інструкції пані Ольги Ярошик).

Посадова інструкціяПосадова інструкція

Нагадаємо: директорка Луцької міської стоматполіклініки Любов Яковчук розповіла, що звільнила за статтею лікаря, який нещодавно повернувся з фронту на роботу. Мовляв, той направляв пацієнтів у свій приватний кабінет, хоч сама директорка теж з приходом на посаду керівника закладу мала власну стоматологію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
18:35
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
15:56