Поділитись:

У Нововолинську безпритульний собака покусав 9-річного хлопчика: що каже мер (відео)

Середа, 06 березня 2024, 22:20
У Нововолинську безпритульний собака покусав 9-річного хлопчика: що каже мер (відео)

У Нововолинську агресивні собаки кидаються на перехожих містян. Серед постраждалих є діти й дорослі.

Про це повідомляє телеканал «Конкурент TV». 

29 лютого собаки покусали двох дітей, серед них – 9-річний Сашко. Хлопчику наклали багато швів. Через травми дитина перший час була змушена пересуватись лише за допомогою візку. Мама хлопчика бідкається, адже невідомо, хто ще постраждає від собак.

«Моя дитина зараз боїться сама виходити з дому. Це переляк на пів життя. І треба буде працювати з цією травмою», – розповідає мама постраждалого хлопчика Олена Костюк.

Жінка зазначає, що одразу після нападу собак на її сина постраждав ще один хлопчик, але вже на території лікарні. Додає, що це не поодинокі випадки у Нововолинську.

«Мені дуже багато людей написало, що вони або були покусані, або їх намагалися вкусити ті собаки, або вони були свідками того. що таке було. Мені понад 100 людей написали в директ (приватні повідомлення – ред.), що були свідками такої ситуації. А ще половина людей пишуть, що боїться виходити на вулицю», – каже жінка.

Ледве не щодня до Нововолинської міської лікарні приходять люди, які постраждали від безпритульних псів. Від укусів страждають найбільше діти.

«Останнім часом більше дітей звертаються у зв'язку з тим, що на вулицях нашого міста дуже багато бездомних собак, і діти бажають попестити собак і так само наражають себе цим на небезпеку», – зазначає лікар ортопед-травматолог Нововолинської центральної міської лікарні Назар Серховець.

Якщо вас вкусила безпритульна тварина, лікар закликає якнайшвидше звертатися до медиків.

«Якщо є підозра на те, що тварина може бути переносником сказу, або є підозра на ці думки, або клінічно і лабораторно підтверджено, то пацієнти підлягають до вакцинації. Бо у нашому регіоні вже є один зафіксований випадок сказу у кота», – додає лікар.

Попри те, що безпритульних псів у місті чимало, як у випадків нападу на людей, влада не може запропонувати іншого виходу, ніж простерилізувати тварин і знову відпустити їх у місто. Разом із тим, мер має припущення, чому у Нововолинську різко збільшилась кількість собак, які не мають господарів

«Сплеск цьогорічний викликаний. Ну, якби ми вивчаємо це питання чому. Бо попередні роки їх було менше. Я думаю, що, швидше за все, хтось в місто завіз собак, які тут не проживали», – повідомляє мер Нововолинська Борис Карпус.

Розв'язанням проблеми міг би стати притулок для тварин, але все впирається у міський бюджет.

«Побудувати притулок... Я не готовий сказати, чи там депутатський корпус підтримує, треба знати, скільки то грошей», – додає мер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
08:30
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024