Поділитись:

У Луцьку біля драмтеатру хочуть дозволити двосторонній рух (фото)

Четвер, 07 березня 2024, 16:28
У Луцьку біля драмтеатру хочуть дозволити двосторонній рух  (фото)

Вчора, 6 березня, відбулося чергове засідання робочої групи з питань організації дорожнього руху. Зокрема, говорили про зміну руху транспорту в центральній частині міста, про паркування на проспекті Волі та вулиці Коперника та незаконне перекриття вулиці до села Прилуцьке.

Про це розповів депутат міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход на своїй фейсбук-сторінці.

«Розглянули понад 10 питань та проблемних ситуацій. Відразу інформую щодо найцікавіших рішень, які невдовзі можуть змінити організацію дорожнього руху на окремих ділянках», – йдеться у дописі.

Михайло НаходМихайло Наход
 

Що може змінитися в організації дорожнього руху найближчим часом?

Перше – запровадження двостороннього руху на вулиці Словацького. Мова йде виїзд позаду драмтеатру з паркувального майданчика біля Палацу культури відразу на проспект Волі.

«Додатково буде розроблена нова схема розмітки проїзду перехрестя на вулицях Словацького та Шевченка для уникнення аварійних ситуацій», – зазначає Наход.

Схема ОДРСхема ОДР

Друге – заборона руху великого вантажного транспорту в центральній частині міста. Зокрема, йдеться про райони ЦУМу, Променя, Слона та Київського майдану. Перш за все ці зміни мають вплинути на фури з довгими причепами, які підвозять товар до закладів торгівлі. На наступному засіданні, за словами Михайла Находа, уже мають представити проєкт організації дорожнього руху на цих ділянках.

Третє – врегулювання паркування авто на проспекті Волі та вул. Коперника.

«Тут було дано доручення встановити таблички біля місць паркування на проспекті Волі зі способом паркування, що передбачає лише паралельне паркування, а не «ялинкою». Оскільки часто паркування «ялинкою» перешкоджає руху транспорту. Стосовно вулиці Коперника проблему ще будуть вивчати й швидше за все буде прийнято схоже рішення», – йдеться у дописі.

Засідання робочої групиЗасідання робочої групи

Окрім цього, мають взятися і за паркування довгого вантажного транспорту і лафет з причепами в паркувальних кишенях на проспекті Волі. Мовляв, такий транспорт займає маже весь простір і не лишають місця для легкових авто. Це питання ще додатково вивчатимуть, але попередньо згодились розмістити там відповідні вказівники із забороною для паркування вантажного транспорту.

Останнє, але не менш важливе, – незаконне перекриття дороги по вулиці Григорія Андрузького на межі сіл Прилуцьке та Липини. Цей шлях є найкоротшим з Луцька до Луцької районної лікарні. Близько півтора року тому цю вулицю капітально ремонтували коштом міського бюджету.

«Проте, на межі двох сіл за рішенням Підгайцівської сільської ради, вулицю було перекрито стовпчиками, ніби то на звернення мешканців вулиці зі сторони Липин. Оскільки це дорога загального значення і перекриття її недопустиме», – пише Наход.

Робоча група вирішила звернутися до керівництва Підгайцівської громади, щоб розблокувати проїзд цією вулицею.

Нагадаємо: у Луцьку з першого березня з'явився сервіс прокату електричних самокатів, який працює у різних районах міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024