Поділитись:

Зеленський вручив родині загиблого волинянина сертифікат на житло

Четвер, 07 березня 2024, 20:24
Зеленський вручив родині загиблого волинянина сертифікат на житло

Сім'я полеглого Героя України, старшого лейтенанта Сергія Сучкова з Володимира отримала від президента Зеленського сертифікат на купівлю квартири.

Про це йдеться на офіційному сайті Офісу Президента України, – передає Суспільне.

На церемонію вручення, яка відбулася 7 березня в Маріїнському палаці в Києві, приїхала дружина загиблого розвідника Тетяна разом із сином.

Що відомо про волинського військовослужбовця Сергія Сучкова

13 квітня 2022 року Указом Президента Сергій Сучков був нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Найвищої державної нагороди командир розвідувального взводу, 53-річний офіцер Сергій Сучков був удостоєний посмертно.

2 травня 2022 року під час масованого артобстрілу група військових на чолі зі старшим лейтенантом Сергієм Сучковим потрапила у засідку, але відбила атаку, просунулась вперед і добула розвідувальні дані противника. Наступного дня, 3 травня, під час масованого артобстрілу він вивів свою розвідувальну групу в безпечне місце, проте сам загинув. Поховали захисника на Федорівському кладовищі у Володимирі.

8 липня 2023-го указом Президента України № 398/2023 Сергію Сучкову присвоїли звання Героя України. У полеглого залишилась дружина та троє дітей. У серпні минулого року Зеленський передав сім'ї володимирчанина грамоту про присвоєння звання Героя України (посмертно) й орден «Золота Зірка».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів