Поділитись:

Щоб викинути сміття, вдягають чоботи: у Нововолинську нарікають на дорогу до смітника

П'ятниця, 08 березня 2024, 13:45
Щоб викинути сміття, вдягають чоботи: у Нововолинську нарікають на дорогу до смітника

У Нововолинську мешканці скаржаться на дорогу до місцевого смітника. Мовляв, з дощем та непогодою там утворюється суцільне болото. Тому викидання сміття перетворюються у цілий квест з гумовими чоботами, який не усі взмозі пройти.

Про це журналістам сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» розповіли нововолинці.

Як зазначають мешканці, сміттєзвалище знаходиться на перехресті бульвару Шевченка та вулиці Миру. Близько 15 років тому туди позвозили контейнери для відходів. З того часу цією територію й почали послуговуватися жителі чотирьох ближніх вулиць та комунальні служби.

«Цегляна будівля колись була смітником, на другий поверх заносили сміття і викидали в контейнер. Внизу приїжджала машина і з контейнера сміття висипалося в кузов. Зараз ця будівля в аварійному стані. Під ту будівлю років з 15 тому привезли контейнери», – розповідають жителі.

Дорога з багнюки до смітникаДорога з багнюки до смітника

Раніше на цій території була галявина, де діти могли грати у футбол, але з часом вийшло так, що місцина перетворилась у смітник. Комунальники розбили дорогу тракторами й в одному місці з'явилась яма, куди теж почали зносити побутові відходи.

Зі слів небайдужих нововолинців, зараз туди зносять гілля, а ЖКГ – листя з бульвару, іноді привозять пісок, який зібрали з вулиць.

«Але смітник – це не так страшно. Нас не кучі цікавлять, а дорога, по якій не можна дійти до тих контейнерів. Центр міста, а болото – страшне. Коли відлига чи дощ, до смітників не можна підійти. Люди взувають гумові чоботи, щоб винести сміття, або лишають десь біля дерева. Також з міста зносять листя з каштанів та звозять пісок, яким посипали дороги взимку», – кажуть люди.

Сміттєва купаСміттєва купа

Місцева комунальна служба намагалась покращити ситуацію та, як кажуть жителі, минулої весни привезли дві машини породи і три машини піску. Проте засипали лише яму, а болото так і з'являється в непогоду.

У коментарі нашим журналістам депутат Нововолинської міської ради Микола Лукашук розповів, що останні два роки у місті відбувається оновлення та створення сміттєвих майданчиків. Раніше люди користувалися старими смітниками, які вже «доживали своє». Зараз же ставлять нові й встигли оновити 2/3 сміттєвих майданчиків. Проте саме цей, на який скаржаться мешканці, мають намір оновлювати цього року.

«У місті є сміттєві майданчики. Їх зробили через сильний вітер. Були гроші, закупили сміттєвози, перші майданчики поставили, щоб сміття не розносилось по території. Бо там реально був жах. 50 років стояли жахливі, гнилі баки й сміття валялось. Цей смітник, про який пишуть, це старий «знос», їх вже позабирали по місту і там ще стоять старі баки. Але зараз немає можливості їх поміняти. Якщо ми отримаємо дозвіл та гроші їх зробити, то вже цього року ми розв'яжемо це питання. За два роки ми вже охопили 2/3 міста новими майданчиками», – каже депутат.

Микола ЛукашукМикола Лукашук

Нагадаємо: у Нововолинську шахтарі копальні №9 побоюються зміни керівника, адже переконані, що із його появою нового директора на них чекає закриття підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
08:30
24 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
13 квітня 2024
11 квітня 2024
08 квітня 2024
04 квітня 2024