Поділитись:

Хата-вишиванка: волинянин оздобив власний будинок пластмасовими кришечками

Субота, 09 березня 2024, 14:40
Хата-вишиванка: волинянин оздобив власний будинок пластмасовими кришечками

У селі Древині Володимирського району є хата-вишиванка, яку власноруч зробив місцевий мешканець Микола Левчук. Чоловік багато років збирав кришечки від пляшок, а потім створив справжнісіньке диво зі своєї оселі.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

«Ідея прийшла десь пару років тому. А взагалі я кришки давно збираю. Більше 16 років...17 років вже ходжу. Спочатку збирав всі підряд. Ще не знав для чого. Збирав у мішки і складав на гору. Потім якось знайшов в газеті, що жінка на криниці візерунки зробила», - каже пан Микола.

Господар розповідає, що ця робота є дуже кропіткою та займає досить багато часу. Та все ж продовжує оздоблювати свій будинок, бо каже – це йому подобається.

Сміючись, Микола Левчук зізнається, що хоч і впевнений у своїй майстерності, та відтворює орнамент лише тоді, як його одобрить ще й дружина.

«Беру креслити бумагу… Але, щоб на стіну наносити я ще раз складаю. Кілька днів проходить і я дивлюся. Ще жінка приходить, підтвердить і тоді я на стіну переношу», - розповідає волинянин.

Те, з якою любов’ю і трепетом чоловік ставиться до своєї справи - вражає. Микола Левчук старається, аби його будинок виглядав красиво і тішив не лише його самого, а й усії, хто йде або ж проїжджає повз його обійстя.

Господар наголошує - зупинятися не збирається, каже, ще треба трохи назбирати кришечок, аби продовжити оздоблювати свій будинок.

«У мене є кришки, які мені не треба. Мию, сушу, і в школі організували збір на протези. Я вже віддав … 6 мішків дав», - каже майстер.

Така оригінальна і патріотична оселя Миколи Левчука сталася справжньою родзинкою села Древині. Про хату-вишиванку знають, її впізнають і чули про неї не лише сусідні села а й практично вся Волинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
07 вересня 2023
18 травня 2023
12:50
15 травня 2023
11 травня 2023
09 березня 2023
23 серпня 2022
14 червня 2022
06 червня 2022
20 травня 2022