Поділитись:

Був поранений в ноги та руку: волинянин продовжив службу в ТЦК в Луцьку

П'ятниця, 08 березня 2024, 16:30
Був поранений в ноги та руку: волинянин продовжив службу в ТЦК в Луцьку

У роті охорони Волинського ОТЦК та СП після лікування несе службу важко поранений під час ведення бойових дій Роман Чепчук.

Про це у п'ятницю, 8 березня, написали на фейсбук-сторінці Волинського обласного ТЦК та СП.

Роман Чепчук був далекобійником і 24 лютого 2022 року він був у рейсі у Франції. Почитавши новини та зідзвонившись з рідними, зрозумів, що повинен допомогти державі, одразу сів до авто і 25 лютого він вже повертався до рідної України. Не вагавшись, день потому, прийшов до Луцького об'єднаного міського ТЦК та СП та виявив бажання захищати свою Батьківщину.

На початку проходження служби його направили в 14-ту окрему механізовану бригаду імені князя Романа Великого, згодом він пройшов базову загальну військову підготовку на Рівненщині, а вже в травні 2022 року в навчальному центрі міста Яворів вивчав тактичну медицину «щоб у боях допомогти не лише собі, а й побратимам».

Після відповідної підготовки на посаді оператора керованих ракет, тримав оборону в Соледарі, н.п.Берестове та в Бахмутському районі Донецької області, вправно та сумлінно виконуючи накази своїх командирів, про яких відгукується дуже позитивно.

«В боях, де була гаряча земля, отримав поранення спочатку в ліву ногу. Під час накладання турнікета прилетіло ще й в праві руку й ногу. Працювала і артилерія, і танки, і міномети. Ми готувалися до гіршого сценарію... Однак у нас були певні напрацювання, і ми вижили», – розповідає військовий.

Після отриманих поранень Роман потрапив на лікування – спочатку у Дніпро, а потім вже у Київ, де його кінцівки складали зі шматочків. Проходив реабілітацію та отримав III групу інвалідності.

У Романа не працювали праві рука й нога, два місяці йому не дозволяли вставати. А потім реабілітологи запитували:

«Чому лежиш? Давай, вставай».

Потрохи почав рухатись – і ось результат, ходить вже сам, хоча й милицею, але рука залишилась майже нерухомою.

Згодом, пройшовши реабілітацію та з неможливим проходженням військової служби у районі проведення бойових дій через поранення, звернувся до ТЦК та СП з бажанням служити й надалі, як він каже, «для того, щоб бути корисним хоч тут, бо немає сили сидіти на місці». Йому запропонували подальшу службу в роті охорони Волинського ОТЦК та СП, де він і базується по сьогоднішній день.

Зараз військовослужбовець адаптується до життя.

«Попри все, що довелось пройти в цьому житті, я намагаюсь усміхатися. Наші хлопці роблять фантастичні речі. Вони тримаються, а це дуже важко, багато коштує, багато життів. Та все ж – ми робимо свою справу», – зазначає Роман.

Роман повідомив, що хоче повернутися на фронт:

«Лікарям я озвучував, що в мене є бажання повернутися на фронт, оскільки нас усіх об’єднує ще одна велика незакінчена справа. Загроза нікуди не зникла. Війна триває, і про це треба пам’ятати».

Дотепер не вважає свої дії геройством, адже впевнений, як і тисячі його побратимів, що саме так має вчиняти кожен справжній патріот.

Був поранений в ноги та руку: волинянин продовжив службу в ТЦК в Луцьку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів