Поділитись:

В Україні хочуть мобілізувати навіть засуджених

Субота, 09 березня 2024, 23:11
В Україні хочуть мобілізувати навіть засуджених

Законопроєкт про можливість мобілізації засуджених і ув'язнених осіб може бути внесено до Верховної Ради наступного тижня.

Про це інформує УП з посиланням на міністра юстиції Дениса Малюську в ефірі телемарафону.

«Я думаю, що на наступному тижні він буде зареєстрований. На найближчих сесійних засіданнях Ради він буде голосуватися в першому читанні й в другому так само. Я очікую, що це весна, не пізніше, і думаю, що навіть не кінець весни», – сказав Малюська.

Міністр зазначив, що «є дуже багато (тисячі) ув’язнених і засуджених, які готові стати військовослужбовцями» й захищати країну.

За його словами, на прохання військових із законопроєкту буде виключено мобілізацію тих засуджених, хто порушував військову дисципліну, вчиняв злочини, пов’язані з виконанням свого військового обов’язку, а також злочини проти державності.

«Такі категорії, напевно, під мобілізацію не потраплять. Але остання крапка буде поставлена парламентом. Ми їм покажемо узгоджену позицію з Силами оборони й покажемо приблизно статистику готовності… Я не очікую затягування розгляду в парламенті, тому що поки що я не зустрічав жодного політика, депутата чи керівника Збройних сил, який був би активно проти», – сказав міністр.

При цьому, за його словами, не всі військові командири готові брати засуджених до своїх підрозділів.

«Ми не будемо нікому нав’язувати таких мобілізованих військовослужбовців. Скоріш за все, це будуть окремі загони. Але в будь-якому разі лише командири, які розуміють, з ким матимуть справу, як з цим працювати, отримають відповідні підрозділи, щоб вони могли захищати батьківщину», – сказав Денис Малюська.

Нагадаємо: в Україні можуть запровадити військову підготовку молоді. Це передбачає текст нового законопроєкту про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів