Поділитись:

Патрульна поліція Луцька "займеться" дорожніми знаками

Понеділок, 01 лютого 2016, 09:45
Патрульна поліція Луцька «займеться» дорожніми знаками

Відтепер патрульна поліція Луцька братиме участь в аналізі замовлень при виборі тих дорожніх знаків, які дійсно потрібні для ефективної організації дорожнього руху.

Наразі на складах облавтодору лежить велика кількість нових дорожніх знаків, які не використовуються і які взагалі непотрібні. А закупити нові, потрібні знаки, підприємство не може, тому що не повністю профінансоване, - повідомляє "Волинська правда".

"У нас нещодавно виникла така ситуація - на проспекті Волі є велика ділянка, де стоять знаки, що вказують, що зупинка і стоянка автотранспорту тут заборонені. Але жодного знаку немає, який би дозволив інвалідам паркуватись", - розповідає начальник патрульної поліції міста Луцька Антон Цюцюра.

Кірм того, патрульні кажуть, що потрібно освітлювати пішохідні переходи у Луцьку та місця, де найчастіше відпочиває молодь.

Голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик підтримав цю ідею і зазначив ,що вже давав розпорядження відповідним службам автодогір залучати працівників патрульної служби, які безпосередньо бачать ситуацію на дорогах міста.

"У нас є дійсно знаки встановлені "за побажанням", тобто за особистою домовленістю. Так бути не повинно. Дбати про людей з інвалідністю нам необхідно, але є також ризик того , що знову ж-таки з`являться псевдо інваліди, які на своїх дорогих авто захочуть користуватися цими перевагами. Тому треба розібратися щодо доцільність дорожніх знаків. І це найкраще зробити спільно - облавтодор, поліція і комунальні структури міста", - підкреслив голова ОДА.

Володимир Гунчик також наказав усім керівникам районів та міст Волині дослухатись до порад патрульних, адже вони, як з`ясувалось, за місяць роботи найкраще дізнались про проблеми, які стосуються безпеки громадян на дорогах.

Надрукувати
мітки:
коментарів