Поділитись:

Скорочення українського експорту стимулює вихід на ринки Близького Сходу й Африки, – Мінекономрозвитку

Понеділок, 01 лютого 2016, 10:09
Скорочення українського експорту стимулює вихід на ринки Близького Сходу й Африки, – Мінекономрозвитку

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України пояснили, чому експорт українських товарів у Європу скоротився.

Хоч зменшення продажів – незначні, однак вони суттєво вплинули на економіку. Ситуацію загалом коментує заступник профільного міністра, торговий представник України Наталія Микольська. Про це пише видання Преса України.

Представниця профільного міністерства зауважила, що найбільше постраждали не продовольча, а вугільна промисловість, однак українське вугілля перестали купувати через зниження цін на світових ринках.

"З 26% у нас 10,5% – це падіння експорту з Донецької та Луганської областей. Тобто 40% загального темпу зменшення експорту – це, фактично, російська агресія на сході України. Тобто, через значний асортимент товарів Україна може експортувати не набагато меншу кількість, але через падіння світової кон'юнктури у нас в грошовому еквіваленті спостерігається значне падіння", – заявила чиновниця.

У той же час Микольська переконана, що в такому розвитку подій є і свої плюси. В першу чергу, падіння цін на ринках Європи стимулює українських виробників до пошуку інших ринків збуту.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі зараз почне працювати над виходом українських виробників на ринки третіх країн Близького Сходу і Африки.

Надрукувати
мітки:
коментарів