Поділитись:

У Луцькій стоматполіклініці лікарі змушені за свій кошт купувати робочі матеріали

П'ятниця, 15 березня 2024, 08:30
У Луцькій стоматполіклініці лікарі змушені за свій кошт купувати робочі матеріали

Під час зборів трудового колективу КП «Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка» лікарі розповіли, що їх в повному обсязі не забезпечують матеріалами для роботи й вони змушені купувати їх за власні кошти.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» теж побували на цих зборах й почули, що турбує працівників.

13 березня у стінах медзакладу зібрався персонал, аби нарешті поговорити з очільницею Любов'ю Яковчук. Та висловити їй усе наболіле, бо ж, зі слів лікарів, діалог між директором та колективом відсутній і деякі рішення пані Любові обурюють колектив.

Нагадаємо, що чинна директорка медзакладу Любов Яковчук обійняла цю посаду, ймовірно, за сприяння мера Ігоря Поліщука. Хоч і сама очільниця це всіляко заперечує. Ба більше, Яковчук оточила себе людьми, які можуть бути пов'язані із керманичем міста паном Поліщуком.

Збори трудового колективуЗбори трудового колективу

Однією з проблем, яка турбує лікарський персонал, є недостатнє забезпечення матеріалами для роботи. Хоч чинна директорка неодноразово розповідала, що медики усім забезпечені. Зокрема, такі фрази лунали під час засідання медичної комісії у стінах Луцької міської ради 15 лютого 2024 року. Але самі ж стоматологи кажуть протилежне:

«Любов Анатолівна, це дуже принизливо для лікарів. Ми з вами неодноразово на цю тему спілкувалися. Розв'яжімо це питання раз і назавжди. Якщо ми йдемо на 30% чистих, то ми йдемо на 30% чистих і ми маємо повне забезпечення. Але я так само можу показати скриншот своєї картки, де я купую те, чого не вистачає. І кожен лікар збирає чеки на те, що йому не вистачає. Я вам казала, дайте 30% чистими. Ніхто про це ніколи не розмовляв, лікарів про це ніхто і ніколи не питав. Я вам казала, дайте 30% чистими й поставте камеру в кожний кабінет, але, будь ласка, забезпечте усім. Щоб на лікарняному я не думала, що треба купити слиновідсмоктувачі. Мені їх принесли і я маю скинути з картки гроші. Бо я прийду з лікарняного і хто мені їх дасть? Ну Любов Анатолівна... ось така пропозиція», – каже одна з працівниць.

Працівниця полілклініки розповідає про те, що лікарі купують матеріали власним коштомПрацівниця полілклініки розповідає про те, що лікарі купують матеріали власним коштом

Оскільки Любов Яковчук постійно апелює тим, що комунальна поліклініка має бути на рівні та навіть краще за приватну стоматологію, то працівники й запропонували їй плати так, як це роблять у приватних кабінетах. Через те, що, зі слів лікарів, вони мусять самі купувати матеріали, то й платити їм повинні більше.

Інформацію про закупівлю матеріалів лікарями директорка не спростувала. Проте директорка зауважила, що до неї з такими пропозиціями не звертались, але працівниця каже про протилежне: «ми з вами неодноразово на цю тему спілкувалися». Крім того, не зупиняється вона наголошувати, що лікарі беруть гроші з пацієнтів повз касу. Останні ж вкотре нагадують – «забезпечте нас матеріалами у повному обсязі».

Любов ЯковчукЛюбов Яковчук

Разом з тим директорка витрачає 460 тисяч на інформаційні послуги, дивани, штори рулонні та інші, на думку колективу, непотрібні речі. На ці витрати акцентував медичний директор закладу Сергій Мойсік. Він підкреслив, що стоматологи довіряли у плані використання коштів, але:

«68 тисяч у нас потрачено на штори рулонні, на дивани 32 940 гривень, на меблі 24 тисячі. Передплата періодичних видань – 19 200 гривень, телевізори – 46 674 гривні, банкетки медичні – 32 760 гривень. Інформаційні послуги – 30 тисяч, послуги з виготовлення та трансляції телевізійних програм – 50 тисяч (у залі залунали вигуки, – ред.). Це не все. Інформаційно-консультаційні послуги (адвокат) – 30 тисяч, періодичні видання – 6 300 гривень, знов передплата газет – 5 тисяч. Періодичні видання – 14 940 гривень. Інформаційні таблички – 20 тисяч», – зауважив медичний директор.

Сергій МойсікСергій Мойсік

Якщо підсумувати, то виходить, що за три останні місця на, згадані вище товари й послуги, з бюджету поліклініки під керівництвом Яковчук пішло близько 460 тисяч гривень.

Депутатка міської ради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій на своїй сторінці у фейсбук зазначали, що це кричущий випадок й вона сподівається на належну реакцію від керманича міста Ігоря Поліщука.

«За останні три місяці, за словами працівників, майже півмільйона гривень були витрачені на незрозумілі дрібниці (на крісла, штори, банкетки, таблички, стенди, і найголовніше на ЗМІ) в той час, коли фахівцям бракує розхідного матеріалу. Насправді це кричущий випадок і тепер про це публічно говорить більшість колективу! Тож, сподіваюся, на хамство та повну безвідповідальність Любові Яковчук буде належна реакція з боку керівника міста, Ігоря Поліщука і Луцьку стоматполіклініку не погублять чиїсь безглузді амбіції», – резюмувала депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

Опісля багатьох питань від персоналу медзакладу, було голосування про висловлення директорці Любові Яковчук недовіри. Більшість присутніх таку пропозицію підтримали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів