Поділитись:

Дорогі масло й овочі, але дешеві яйця: як за місяць змінилися ціни на Волині

Неділя, 17 березня 2024, 13:52
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На споживчому ринку Волинської області у лютому ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5 %. 

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

З-поміж продуктів найбільше подорожчали масло (на 6,7 %) та овочі (на 6,6 %). Підвищилися ціни на сметану, фрукти, молоко, продукти переробки зернових, хліб, сири на 3,5 – 0,3 %. Водночас знизилися ціни на рис, сало, свинину, макаронні вироби, м'ясо птиці, кисломолочну продукцію, рибу та продукти з риби, цукор, соняшникову олію, безалкогольні напої, яловичину та телятину, яйця на 3,9 – 0,3 %.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1,9 %, в т.ч. алкогольні напої – на 2,7 %, тютюнові вироби – на 1,2 %.

Одяг і взуття подешевшали на 3,2 %, зокрема одяг – на 3,4 %, взуття – на 2,9 %.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,7 % відбулося внаслідок підвищення цін на послуги лікарень, амбулаторні послуги, фармацевтичну продукцію, медичні товари та обладнання на 1,0 – 0,6 %.

Ціни на транспорт зросли на 0,1 % в основному через підвищення вартості проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 1,4 %.

У сфері зв’язку ціни підвищилися на 1,0 %, що пов'язано з подорожчанням інтернету на 3,4 %, поштових послуг – на 1,2 %, телефонного та телефаксового обладнання – на 0,2 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів