Поділитись:

Боже, бережи короля: що подивитись про британську корону

Понеділок, 18 березня 2024, 18:35
Боже, бережи короля: що подивитись про британську корону

Британська королівська сім'я сьогодні знову у всіх на слуху – соцмережами ширяться чутки про ймовірну смерть короля Чарльза та подейкують, що не все так добре у родині принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

Після того, як Кейт Міддлтон кілька місяців не з'являлася на публіці через операцію, навколо їхнього шлюбу поповзли чутки про розлучення та коханок. Розбурхав їх ще більше той факт, що на відфотошопленому фото до Дня матері на принцесі Вельській не було весільної обручки.

Боже, бережи короля: що подивитись про британську корону 

Тож у мережі почали приписувати принцу Вільяму роман із маркізою Роуз Генбері. 39-річна Генбері є членом найближчого оточення Вільяма і Кейт. Її зв'язок з королівською родиною сягає корінням у глибину поколінь, оскільки її бабуся, леді Елізабет Ламбарт, була однією з подружок нареченої на весіллі покійної королеви Єлизавети ІІ і принца Філіпа в 1947 році. Сама ж Роуз донедавна приятелювала з Кейт.

Боже, бережи короля: що подивитись про британську корону 

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» підготували для вас добірку фільмів та серіалів, які допоможуть краще розібратися в життєвих перипетіях монархів

«Корона»

Серіал розповідає історію британської королівської родини в середині ХХ ст. Це одна із найдорожчих кінострічок в історії телебачення. Гарні костюми, декорації та, звісно, цікавий сюжет, сповнений інтриг,  – серіал має чим здивувати глядача. Вже є шість сезонів.

У центрі сюжету юна принцеса Єлизавета, яка в 1947 році виходить заміж за молодого Філіпа Маунтбеттена, що є нащадком королеви Вікторії. Дівчина навіть уявити не могла, що вже через неповні два роки, після трагічної смерті її батька, який помер через тривалу хворобу, їй належить зійти на престол і стати повноправною королевою Великої Британії.
Ставши на чолі Сполученого Королівства в дуже непростий час, коли економіка країни перебувала в занепаді, а серед політиків не було єдиної думки щодо планів подальшого розвитку, юна Єлизавета II, своїми рішучими діями відкриває перед Великою Британією нові можливості. Так з приходом молодої королеви, для Британської імперії починається нова ера процвітання.

 «Король говорить!»

Британська історична драма розповідає про короля Георга VI, який намагається позбутися заїкання, працюючи з логопедом. А тим часом країна готується до війни…

2011 року фільм тримав чотири «Оскари» за: «найкращий фільм», «найкращу чоловічу роль» (Колін Ферт), «найкращу режисерську роботу» (Том Гупер) та «найкращий оригінальний сценарій».

«Молода Вікторія»

Стрічка заснована на подіях, пов’язаних зі сходженням на престол та раннім правлінням королеви Великої Британії Вікторії. Вона була доволі недосвідченою, молодою королевою, її оточували вороги. До всього на неї чекали непрості стосунки з принцом Альбертом, які обернулися захопливою історією кохання.

 «Королева»

Ця кінострічка «подарувала» Оскар акторці Хелен Міррен, яка зіграла Єлизавету ІІ.

1997 року британським прем'єр-міністром стає Тоні Блер, що занепокоює королеву Єлизавету. Через три місяці в автокатастрофі у Парижі гине принцеса Діана. Між королівською сім'єю та урядом проходять напружені дебати щодо того, яку інформацію про загибель розголошувати, а яку замовчувати.

«Ще одна з роду Болейн»

Фільм переносить глядачів у часи правління Генріха VIII, за серце якого боролися дві сестри — Анна і Марія Болейн. Одна з дівчат мріє стати вірною дружиною короля, інша — прагне володіти ним і сидіти на престолі.

«Тюдори»

«Ви гадаєте, що знаєте історію, але ви знаєте лише те, як вона закінчується. Щоб зрозуміти суть історії, вам слід повернутися до початку». Номінанти на «Золотий глобус» «Тюдори» занурюють нас у життя Генріха VIII, знаменитого монарха, такого ж харизматичного, як і жахливого. Протягом чотирьох сезонів жодної деталі не оминули. Від кровопролиття Анни Болейн до сексуального апетиту монарха, у правлінні Генріха VIII було достатньо насильства, сексу і інтриги, щоб дати нам захопливий королівський серіал.

Нагадаємо, що колишній королівський дворецький Пол Баррелл припустив, коли король Чарльз III може поступитися престолом своєму синові принцу Уельському Вільяму. За словами колишнього королівського дворецького, король Чарльз за десять років передасть корону своєму старшому синов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів