Поділитись:

МОН повідомило деталі вступної кампанії на творчі спеціальності

Середа, 20 березня 2024, 06:24
МОН повідомило деталі вступної кампанії на творчі спеціальності

У 2024 році вступники на творчі спеціальності обов’язково складатимуть НМТ, а також творчий конкурс. 

У МОН наголосили, що вступ до ЗВО потребує підтвердження знань, здобутих у закладах середньої освіти, тому складання НМТ, зокрема й для творчих спеціальностей, є обов'язковим. Таку вимогу послідовно відстоює МОН у межах політики держави з посилення якості вищої освіти.

«Творчий конкурс є ключовим критерієм для вступу на мистецькі спеціальності і має найбільший вплив на конкурсний бал вступника – 60%. Результати НМТ відіграватимуть меншу роль у формуванні вступного бала, ніж творчий конкурс – по 10% конкурсного бала за кожний предмет», – йдеться у МОН.

Уточнили: для вступу на творчі спеціальності в разі розподілу ваги балів між ТК і НМТ на рівні 60-40 — бали з кожного предмета НМТ відіграватимуть невирішальну роль у сумі загального вступного бала, але все ж будуть мати місце, що свідчитиме про готовність вступника до вищої освіти.

Також складання НМТ дає можливість вступнику подавати заяви для вступу не лише на мистецькі, але й на всі інші спеціальності, а також обирати місце навчання з урахуванням результатів конкурсного відбору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів