Поділитись:

Британія застерегла путіна від використання теракту для посилення війни

Неділя, 24 березня 2024, 12:26
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

У Великій Британії застерегли лідера кремля володимира путіна від використання теракту у Підмосков’ї як приводу для посилення війни проти України.

Про це заявило джерело з питань безпеки в британському уряді, що обіймає високу посаду, газеті The Telegraph, – повідомляє «Європейська правда».

Путін у суботу заявив, нібито для підозрюваних у теракті підготували «вікно» для переходу кордону з Україною. 

«Відчайдушне прагнення путіна перекласти все це на Україну не є дивним, оскільки він намагається ще більше обдурити російський народ, удаючи, що в росії немає інакомислення, – заявив співрозмовник видання. – Він (путін, – ред.) не повинен використовувати цей вигаданий зв'язок як будь-яке виправдання для інтенсифікації своєї незаконної війни в Україні».

Алісія Кернс, голова Комітету у закордонних справах Палати громад, зазначила, що російські медіаканали поширили фейкові відеозаписи з українськими посадовцями, намагаючись звинуватити Україну і надати путіну привід для подальших звірств.

«Немає жодних ознак будь-якого зв'язку (теракту, – ред.) з Україною, а також жодних достовірних підстав припускати їхню причетність», – сказала Кернс.

Ісламська держава взяла на себе відповідальність за напад, у якому загинули щонайменше 133 людини. Україна заперечувала свою причетність до атаки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів