Поділитись:

Відомо, де може "поселитися" "Волиньприродресурс"

Середа, 05 квітня 2017, 10:39

Депутати Волинської обласної ради розглянули клопотання директора комунального підприємства "Волиньприродресурс" Волинської обласної ради Василя Столяращодо передачі на баланс підприємства приміщення за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 26а.

Це приміщення відоме широкому загалу як колишній обкомівський будинок для гостей "Круча", – повідомляє прес-служба облради.

Депутати попередньої каденції бували на цьому об'єкті в рамках Дня депутата та ухвалювали різні рішення щодо передачі приміщення на баланс. Втім, ефективності в цьому поки не було.

Відверту позицію проти сьогоднішнього позитивного рішення комісії висловив депутат Сергій Слабенко і пропонував зняти питання з розгляду.

Він нагадав колегам, що приміщення передане на баланс Луцькому базовому медколеджу, який розробив проектно-кошторисну документацію на реконструкцію будівлі.

Депутат Святослав Кравчук запропонував передати приміщення КП "Волиньприродресурс" та зобов'язати підприємство повернути медколеджу кошти, витрачені на виготовлення ПКД та на ремонт будівлі коледжу на вулиці Кафедральній в Луцьку. Цю ж позицію підтримав голова комісії Микола Буліга.

Вячеслав Рубльовдодав, що на ремонт "Кручі" потрібно 11 млн грн, яких в обласному бюджеті немає. Він вважає, що КП "Волиньприроресурс", як майбутньому прибутковому підтриємству, підсилу взяти витрати на ремонт повністю на себе.

Депутат Олег Кух пропонував розглянути можливості надання приміщення іншим комунальним підприємствам. Його підтримав депутат Сергій Слабенко:"КП "Волиньприродресурс" лише на початку свого шляху і не має вільних ресурсів для ремонту приміщення. Вони прийдуть в облраду просити гроші на роботи з реконструкції. Чому б не запропонувати приміщення тому ж ДВТП "Волиньфармпостач", яке також на нього претендує?" – запитує Слабенко.

Вячеслав Рубльов зауважив, що наразі ДВТП "Волиньфармпостач" взяло на свої плечі інший витратний бюджетний тягар – три колишні комунальні аптеки, які потребують вкладення значних ресурсів.

"Дійсно, "Волиньприродресурс" тільки на початку шляху. Але це – наше підприємство, тому давайте спробуємо створити йому умови, щоб подолати цей шлях швидше з найменшими втратами", – закликав членів комісії голова Микола Буліга.

"Багато хто з депутатів не вірив в майбутнє підприємства на стадії його утворення. Між тим нам за рік вдалося отримати необхідні ліцензії", – апелював до депутатів-скептиків щодо перспектив "Волиньприродресурсу" Вячеслав Рубльов.

Після дискусій більшість комісії підтримали клопотання Столяра, але за умови, що КП "Волиньприродресурс" компенсує витрати Луцького базового медколеджу на виготовлення ПКД та профінансує ремонт приміщення цього навчального закладу на Кафедральній.

Надрукувати
мітки:
коментарів