Поділитись:

Ці собаки не ладять з дітьми: 10 порід, яких краще уникати молодим сім’ям

Середа, 27 березня 2024, 04:25
Ці собаки не ладять з дітьми: 10 порід, яких краще уникати молодим сім’ям

Якщо ви вирішили завести в домі собаку, то можете зіткнутися з нелегким вибором, адже у світі існує більше 220 різних порід собак, а також численні помісі. До того ж, ваш спосіб життя має величезний вплив на те, який тип собаки нам підійде найкраще – тому до свого вибору треба підходити дуже уважно. 

Про це пише Уніан.

Зокрема, як пише портал Scotsman, деякі породи собак мають фізичні якості або характер, які просто не підходять для сімей з маленькими дітьми

1. Австралійська вівчарка

Австралійських вівчарок спочатку розводили для випасу овець. Одним із способів контролю за стадом було покусати вівцю за ноги, і так само ці собаки можуть реагувати, коли бігають маленькі діти.

2. Веймаранер

Велика і красива собака, вирощена для полювання на велику дичину, веймаранер іноді не розуміє власної сили і може насолоджуватися грубою грою зі своєю людською родиною. Це не проблема, якщо мова йде про дорослих, але може бути проблемою для дітей.

3. Хорт

Хорти - це порода, яка любить спокій і тишу. Постійний шум і активність дітей можуть викликати у них занепокоєння.

4. Ши-тцу

Ши-тцу - делікатна порода, яка вимагає досить ніжного поводження. Вони також схильні потрапляти під ваші ноги, а це означає, що необережна дитина може легко завдати їм випадкової травми.

5. Сенбернар

Серез їх величезний зріст сенбернари непридатні для перебування в оточенні маленьких дітей, яких вони можуть легко випадково звалити з ніг.

6. Аляскинський маламут

Аляскинські маламути є чудовим вибором для людей, які люблять багато займатися спортом зі своїми домашніми тваринами, але їм все швидко набридає, а також вони схильні до грубості. Вони також дуже ревнісно захищають свою їжу, що маленькій дитині може бути важко зрозуміти.

7. Чихуахуа

Чихуахуа маленькі, але можуть бути досить агресивними, якщо вторгнутися в їхній особистий простір, і їх легко травмувати - рецепт катастрофи для допитливих малюків.

8. Чау-чау

Чау-чау можуть виглядати як великі м’які плюшеві ведмедики, але їх можуть дратувати діти, які кричать і бігають, на що вони потенційно можуть агресивно реагувати.

9. Акіта

Акіти є чудовими захисниками сім’ї, але погано реагують на штовхання та дражнення маленьких дітей. Вони також можуть сприймати новонароджену дитину як загрозу їхній родині.

10. Пекінес

Ще одна маленька собачка, яка компенсує свій крихітний розмір, тявкаючи та кусаючись, пекінес не буде добре реагувати на те, що діти втручаються в його іграшки або чіпляються до нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
24 квітня 2024
17:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
13 квітня 2024