Поділитись:

Франція передаватиме Україні списане озброєння, – міністр оборони Лекорню

П'ятниця, 29 березня 2024, 13:47
Франція передаватиме Україні списане озброєння, – міністр оборони Лекорню

Списане озброєння та обладнання зі складів Збройних сил Франції країна передає та передаватиме Україні.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню, інформує «Мілітарний».

Ця заява пролунала під час відповіді на запитання журналіста про те, як він реагує на критику щодо передачі озброєння зі складу Збройних сил Франції до України, що послаблює безпеку Франції.

Лекорню зазначив, що передача озброєння ніяк не впливає на національну безпеку, оскільки озброєння, яке передається, є списаним.

Міністр оборони Франції Себастьєн ЛекорнюМіністр оборони Франції Себастьєн Лекорню
 

Крім того, озброєння, яке Україна отримує сьогодні, потрапляє до категорії списаного, оскільки ті самі броньовані бойові машини AMX-10RC замінюються на сучасніші EBRC Jaguar.

«Замість викидати цю зброю та обладнання на смітник чи віддавати іншим країнам ми віддаємо їх українській армії. Але повторюю: обороноздатність від цього не погіршується», – наголосив міністр оборони.

Додатково він зазначив, що зброя, яка передається зі складу Збройних сил Франції, найближчим часом буде поповнена, оскільки країна виділяє великі інвестиції для розширення виробництва зброї.

Франція інвестує понад 413 мільярдів євро у 2024-2030 роках у розширення виробництва озброєння та загального посилення армії. Оскільки така тенденція зберігається, країна може не хвилюватися за власну безпеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів