Поділитись:

У Луцьку визначили переможців конкурсу проєктів соціального спрямування

П'ятниця, 29 березня 2024, 16:29
У Луцьку визначили переможців конкурсу проєктів соціального спрямування

У Луцькій громаді відбувся конкурс проєктів соціального спрямування, розроблених інститутами громадянського суспільства. Переможці отримають по 80 тисяч гривень на реалізацію своїх проєктів.

Про це у п'ятницю, 29 березня, повідомили на сайті Луцької міської ради.

Метою конкурсу є розвиток партнерства з інститутами громадянського суспільства соціального спрямування та залучення їх до вирішення соціальних проблем жителів Луцької  громади, надання соціальних послуг. Реалізація рішення про проведення конкурсу не вимагає додаткових витрат із бюджету Луцької міської територіальної громади. Кошти виділятимуть у межах програми підтримки та розвитку громадських організацій соціального спрямування на 2021-2025 роки.

Після детального вивчення конкурсних заявок, члени комісії, на чолі з заступником міського голови Іриною Чебелюк, визначили три проєкти-переможці, а саме:

«Жіночими руками в допомогу ЗСУ» 

Метою проєкту є виготовлення зручного і надійного одягу та амуніції для бійців Збройних сил України. Важливим аспектом є те, що до реалізації Проєкту залучатимуться внутрішньо переміщені особи та люди з соціально вразливих груп населення, що дасть змогу не лише займатися важливою справою, а й опанувати професію кравця. Автором та керівником проєкту є Волинський обласний благодійний фонд підтримки Луцького центру професійно-технічної освіти.

«Школа адаптації» для батьків та дітей з інвалідністю

ГО «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет “Інсулін”» спільно з кафедрою загальної та клінічної психології та кафедрою педагогічної та вікової психології ВНУ імені Лесі Українки організують осередок для батьків, чиї діти хворіють на цукровий діабет І типу, щоб допомогти їм опанувати ефективними навичками самоконтролю і успішної компенсації діабету з урахуванням медичних показників, пропрацювати психологічно із проблемою прийняття хвороби, отримати навички ефективних технік та методик стабілізації емоційного стану, відчути підтримку інших батьків, які вдало реалізовують знання в житті, що зменшує ризик виникнення ускладнень спричинених хворобою. Проєктом передбачається написання методичних рекомендацій для сімей. Здобутими знаннями та досвідом вони зможуть ділитися з тими, хто цього потребує.

Екокультурний простір «ПриСтань» як елемент забезпечення змістовного дозвілля дітей та молоді Луцької громади та засіб інтерпретації локальної екоспадщини

Автор – ГО «Спільна справа+». Проєкт передбачає створення простору взаємодії місцевого населення з власною локальною екоспадщиною, посилення комунікаційних зв’язків всередині громади та формування передумов для змістовного та свідомого проведення дозвілля дітей і молоді у літній період. Проєкт направлений на популяризацію тематики річкової спадщини Луцької територіальної громади, посилення її туристичної привабливості, розвиток людського капіталу сільських територій, через реалізацію заходів інтелектуального та креативного розвитку дітей та молоді.

Бюджет кожного проєкту становить – 80 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
24 лютого 2024
05 грудня 2023
01 листопада 2023
17 жовтня 2023
16:42
04 жовтня 2023
10:35
30 вересня 2023
25 вересня 2023