Поділитись:

В Австралії зазнімкували рідкісну тварину: її вдається зустріти кілька разів на десятиліття

Середа, 10 квітня 2024, 01:34
В Австралії зазнімкували рідкісну тварину: її вдається зустріти кілька разів на десятиліття

Рейнджери сфотографували рідкісного північного сумчастого крота у найспекотнішому регіоні Австралії – Великій Піщаній пустелі.

Про це повідомляє УП.Життя.

Знахідку виявила група місцевих рейнджерів, що займаються моніторингом територій. За їхніми словами, сумчастого крота знайти непросто. Процес пошуку передбачає виявлення їхніх крихітних слідів, які складно помітити на піску.

Спершу тварину сплутали з дитинчам морської свинки, поділився експерт з дикої природи Гарет Кетт. Він стверджує, що, незважаючи на поширене упередження про бідну фауну в пустелях, ця місцевість повна унікальних істот.

В Австралії зазнімкували рідкісну тварину: її вдається зустріти кілька разів на десятиліття 

Сумчасті кроти зазвичай потрапляють у поле спостереження людини лише кілька разів на десятиліття. Через віддаленість регіону проживання тварин та їх схильність ховатись під землею місцева влада не знає про справжні розміри популяції.

Північний сумчастий кріт, або какарратул, завбільшки з долоню, має шовковисту золотаву шерсть і малорозвинені очі. За даними енциклопедії Britannica, ці тварини мають цікавий цикл життя: в один період вони інтенсивно активні, а в наступний – раптово засинають.

Кроти цього виду полюють прямо під поверхнею ґрунту – там вони шукають личинок і дощових черв’яків. На відміну від звичайних кротів, какарратул не лишає після себе тунелів.

Раніше ми писали про те, що на території Чорнобильського заповідника помітили шакала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
13:25
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024