Поділитись:

«Укренерго» просить українців зменшити вечірнє споживання електроенергії

Четвер, 11 квітня 2024, 22:43
«Укренерго» просить українців зменшити вечірнє споживання електроенергії

«Укренерго» закликало українців зменшити споживання електроенергії з 19:00 до 22:00 через ранкову російську атаку на енергосистему 11 квітня та попередніх ударів.

Про це йдеться в повідомленні компанії. 

Російські ракети та дрони вранці завдали значних пошкоджень українським електростанціям. В цьому році це вже третя масована атака на українську генерацію.

«Під час двох попередніх також постраждали теплові та гідроелектростанції. Їх головна роль в енергосистемі – можливість швидко збільшувати виробництво електроенергії вранці та ввечері, коли споживання стрімко зростає. Сьогодні деякі з них не можуть це робити через руйнування, яких завдала російська армія», – наголосили там.

В «Укренерго» зазначили, що енергосистема може безпечно працювати тільки якщо в ній витримується баланс: споживання електроенергії = виробництво електроенергії. Зараз на шальці виробництва значно менше електроенергії, ніж було ще вчора, до атаки. І для того, щоб зберегти рівновагу на наших енергетичних терезах, потрібно розвантажити шальку споживання.

Особливо велика потреба в зменшенні споживання є у вечірні години максимального попиту з 19:00 до 22:00.

У компанії просять в цей період не вмикати потужні електроприлади або користуйтесь ними по черзі.

Нагадаємо: Трипільська ТЕС, що на Київщині, була повністю зруйнована російським ударом 11 квітня, повідомило «Центренерго».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів