Поділитись:

Іран запустив по Ізраїлю 150 ракет, – ABC

Неділя, 14 квітня 2024, 07:20
Іран запустив по Ізраїлю 150 ракет, – ABC

Під час атаки проти Ізраїлю, розпочатої увечері у суботу, 13 квітня, Іран запустив 150 ракет.

Про це повідомляє канал ABC News з посиланням на високопоставленого американського посадовця, – пише nv.ua.

Високопосадовець США повідомив ABC, що Іран запустив ще 70 ракет по Ізраїлю. Раніше іранці запустили 80 ракет – таким чином, загальна кількість становить 150.

Haaretz з посиланням на ЦАХАЛ повідомляє, що з Ірану запущено понад 200 ракет і безпілотників, більшість перехоплено; військова база на півдні Ізраїлю зазнала незначних пошкоджень.

На початку атаки повідомлялося, що Іран запустив крилаті ракети та понад 100 дронів. Високопоставлений американський чиновник повідомив ABC News, що вони вважають, що по Ізраїлю буде запущено від 400 до 500 безпілотників і ракет з Іраку, Сирії, південного Лівану і Ємену, але основна частина буде запущена з Ірану.

Незабаром агенція Associated Press з посиланням на іранські державні медіа повідомляла, що Іран також використав балістичні ракети у своїй атаці проти Ізраїлю.

Атака Ірану проти Ізраїлю що відомо

Увечері 13 квітня Іран почав свою очікувану атаку проти Ізраїлю у відповідь за удар по іранському консульству в Сирії, в якому іранці звинувачують ізраїльтян.

В США оцінили, що атака триватиме протягом кількох годин та заявили про «залізну» підтримку Ізраїлю.

За кілька годин після початку атаки Іран натякнув на завершення удару.

«Військові дії Ірану, здійснені на підставі статті 51 Статуту ООН щодо законної оборони, були відповіддю на агресію сіоністського режиму проти наших дипломатичних приміщень у Дамаску. На цьому питання можна вважати вичерпаним», – повідомило представництво Ірану в ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів