Поділитись:

Пожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпал

Середа, 17 квітня 2024, 09:10
Пожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпал

На Ковельщині горів монастир Української православної церкви так званого московського патріархату. 

У Володимир-Волинській єпархії церкви заявили, що «14 квітня в обідню пору було звершено незаконне проникнення та підпал двох корпусів монастирського комплексу на честь Різдва святого Іоанна Предтечі, що розташований на острові села Вербка, біля Ковеля».

Пожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпалПожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпалПожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпалПожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпалПожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпалПожежа в монастирі УПЦ (МП) біля Ковеля: єпархія заявляє про підпал 

Один з господарчих корпусів вигорів повністю, інший, де були облаштовані домова церква та трапезна, постраждали частково.

«Підпал було вчинено після закінчення недільної Божественної літургії. На згарищах монастирських корпусів видно побиті зовні вікна. Намісник обителі архімандрит Варлаам (Бойчук) свідчить, що після богослужіння, як і завжди, сам оглянув усі монастирські приміщення – ніяких джерел вогню у них не було», – йдеться у повідомленні.

На місці працювали рятувальники. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів