Поділитись:

Чи вплине безвіз на зменшення українських заробітчан в Польщі

Неділя, 09 квітня 2017, 18:23

Польські експерти не виключають, що багато українців, які працюють у Польщі, виїдуть до заможніших країн Євросоюзу і працюватимуть там нелегально.

Поляки вважають, що їм необхідно задуматися над тим, аби заохочувати до повернення тих поляків, які раніше виїхали на роботу до інших країн Євроспільноти. Інформує Польське радіо.

Економіст Цезарій Мех вважає, що поки 2,5 млн поляків працюють за кордоном, то немає сенсу залучати до роботи іммігрантів, краще, щоб роботодавці платили в Польщі відповідні гроші за виконану роботу. Цезарій Мех стверджує, - працевлаштування іммігрантів у Польщі вже набрало такого темпу, що роботодавці в деяких сферах залучають індійців, бо, виявляється, українці вже занадто для них дорогі.

Депутат Януш Сьнядек спокійно ставиться до скасування віз для українців, адже безвіз не передбачає можливості роботи, і має більш туристичний характер. "Допоки виїзди українців з Польщі на Захід не набудуть реального виміру, можна бути спокійним", - вважає депутат від партії Право і Справедливість Януш Сьнядек.

Але, голова Профспілки підприємців і роботодавців Цезарій Казьмєрчак передбачає, що Німеччина і Франція можуть "забирати" з Польщі добрих і дешевих українських працівників. На його думку, якби частина українських заробітчан вирішила виїхати з Польщі, то це не вплинуло б на зростання зарплати в Польщі. "На мою думку, зарплата не дуже б зросла, бо вже сьогодні багато українців працює в Польщі за вищі ставки, ніж поляки", - пояснив керівник профспілки.

Надрукувати
мітки:
коментарів