Поділитись:

За кордоном повістки вручати не будуть – речник Міноборони

Четвер, 25 квітня 2024, 15:10
За кордоном повістки вручати не будуть – речник Міноборони

Українські територіальні центри комплектування і соціальної підтримки за кордоном працювати не будуть, а вручення повісток чоловікам за кордоном виглядає нереальним.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, – передає УП.

«ТЦК за кордоном працювати не будуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Це (вручення повісток за кордоном – ред.) виглядає доволі нереальним», – йшлося в повідомленні.

Речник МОУ пояснює, що після набуття чинності нового закону про мобілізацію в чоловіків призовного віку в Україні і за кордоном протягом 60 днів буде можливість оновити військово-облікові дані, зокрема і через електронний кабінет. На уточнююче запитання, чи означає це, що чоловікам з-за кордону не потрібно повертатися в Україну, щоб оновити свої дані, Лазуткін відповів:

«Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче долучитися до Сил оборони, то, ясна річ, що варто приїжджати в Україну… Для тих, хто за кордоном, буде можливість зробити це (оновити військово-облікові дані – ред.) в консульських установах, а також через електронний кабінет».

Водночас сам електронний кабінет зараз знаходиться на етапі розробки. За словами Лазуткіна, робиться все можливе, щоб він запрацював у червні.

«Зараз робиться все можливе для того, щоб така можливість була…На етапі активної розробки (електронний кабінет – ред.). Я практично щодня спілкуюся з людьми, які займаються цим. Там дуже багато питань, і в тому числі, які стосуються технічних рішень, кібербезпеки. Процес йде, талановиті люди залучені до нього. Планується, що запрацює все червні (запрацює електронний кабінет – ред.), і можна буде завантажити туди інформацію про себе, буде підтягуватися туди інформація з державних реєстрів. Таким чином, сервіс стане більш зручним для більшої кількості громадян, які вже звикли жити з допомогою смартфона, ноутбука, планшета».

Деталі: Водночас проходження військово-лікарської комісії в електронному кабінеті не передбачене. Йдеться про оновлення даних, передусім – зміни місця проживання, зміну сімейного стану, бронювання, резервування, і т.д.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
16 квітня 2024
04 квітня 2024
28 березня 2024
22 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
16:00
07 березня 2024
19 лютого 2024