Луцький шеф поділився рецептом класичної паски
Кілька останніх років в Україні стало модно пекти паски за рецептами великоднього хліба інших країн. Так, чимало господинь готували крафіни і панеттоне. Але класика є класика.
Луцький шеф Владислав Фінкевич поділився з редакцією сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» рецептом класичної паски.
А хто ми так, щоб не передати його вам?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що має бути у великодньому кошику і чи можна туди класти кагор
Паска класична з заваркою
Заварка:
- Вода 250 г
- Борошно - 100 г
Доводимо воду до кипіння та заварюємо борошно.
Опара:
Молоко підігріваємо до 40°C додаємо цукор, дріжджі та заварку, ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою та ставимо в тепле місце на 50-60 хв.
Tiстo:
- Цукор - 350 г
- Жовток - 100 г
- Сіль - 5 г
- Яйця - 220 г
- Масло 82% - 200 г
- Борошно в/г 1000 г
- Ванільна паста - 20 г
- Цукат апельсин - 250 г
1. Цукор, жовток, яйця збиваємо в пишну масу, додаємо 50% борошна та сіль, вимішуємо тісто та додаємо решту борошна, продовжуємо вимішувати, поступово вводимо невеликими порціями масло вершкове, продовжуємо вимішувати в еластине тісто та вводимо ванільну пасту, перемішуємо і в кінці вводимо цукат.
2. Залишаємо тісто в теплому місці на 40-45 хв, робимо обминку та формуємо виріб, викладаючи в форму. Ставимо в вистійну шафу на 50-60 хв.
3. Випікаємо при температурі 170-180 С протягом 30-40 хв. Охолоджуємо та декоруємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
На сайті використовуються файли cookie. Для згоди, будь ласка, натисніть «Прийняти». Докладну інформацію можна знайти на сторінці Політика конфіденційності.