Поділитись:

Хто з очільників громад Луцького району заробляє найбільше (фото)

Понеділок, 29 квітня 2024, 17:00
Хто з очільників громад Луцького району заробляє найбільше (фото)

Нещодавно ми проаналізували декларації 15-х керівників територіальних громад. Хтось із них у 2023 році купував автівки, землю та будинки, а хтось навіть мав не одне джерело доходу. Були й заощадливі голови, які жили на одну лише заробітну плату.

Журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент» вирішили порівняти, у кого з очільників громад Луцького району найбільша зарплата.

Зауважимо, що майже усі керівники в середньому отримували близько 500 тисяч гривень зарплати. Найскромнішим виявився очільник Копачівської громади Олександр Совтис, а хто ж опинився на першому місці списку – читайте далі. А кому не терпиться дізнатися вже, то ми підготували діаграму:

Хто з очільників громад Луцького району заробляє найбільше (фото)

15 місце. Копачівська громада. Олександр Совтис

Олександр СовтисОлександр Совтис

Минулого року на посаді очільника Копачівської громади йому вдалось заробити 295 096 гривень заробітної плати. В середньому ж, якщо підрахувати виходить, що за місяць йому нараховували близько 24,5 тисяч гривень. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та інші додаткові виплати.

Заощаджень на банківських рахунках та у готівці сім’я Совтисів не задекларувала.

14 місце. Мар'янівська громада. Олег Басалик

Олег БасаликОлег Басалик

Того року керівник Мар'янівської громади зміг заробити трохи більше як 316 тисяч гривень. В середньому це близько 26 тисяч на місяць. Зауважимо, що в цю суму, окрім посадового окладу, входять різного роду надбавки та премії й інші додаткові виплати. Разом з тим у чоловіка немає жодних заощаджень ні на рахунках у банку, ні готівкою.

Зауважимо, що, згідно з декларацією політика, його дружина та діти не отримували жодних доходів та не володіють ніяким майном.

13 місце. Цуманська громада. Анатолій Дорошук

Анатолій ДорошукАнатолій Дорошук

Минулого року на посаді очільника Цуманської територіальної громади йому вдалось заробити 420 415 гривень заробітної плати. В середньому ж, якщо підрахувати виходить, що за місяць йому нараховували близько 35 тисяч гривень. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та інші додаткові виплати.

Крім того, голова отримав також 61689 гривень пенсії.

Жодних грошових збережень ні на банківських рахунках, ні в готівці він не задекларував.

12 місце. Берестечківська громада. Ігор Грудзевич

Ігор ГрудзевичІгор Грудзевич

Минулого року очільник Берестечка зміг заробити майже 424 тисячі гривень. Зауважимо, що в цю суму також входять премії, надбавки та іншого роду додаткові виплати. В середньому ж виходить, що міський голова заробляв по 35,3 тисячі гривень щомісяця. Окрім зарплати, він також отримав 12,4 тисячі гривень пенсії. Був у нього й дохід від надання майна в оренду. Загалом за це він отримав понад 20 тисяч гривень.

На банківських рахунках пан Ігор зберігав 20 тисяч гривень. Готівкою, згідно з декларацією, у нього було 40 тисяч гривень, 3 тисячі доларів, та 1 тисяча євро. Разом з тим з 2019 року Ігор Грудзевич виплачує кредит. На кінець 2023 року йому лишилось виплатити ще 204 тисячі гривень.

11 місце. Олицька громада. Олександр Прендецький

Олександр ПрендецькийОлександр Прендецький

Олицький селищний голова Олександр Прендецький минулого року заробив 429 747 гривень. В середньому це десь по 36 тисяч гривень за місяць. Окрім того, йому нарахували ще й відрядні за кордон – 57 190 гривень. Також він зберігав 30 тисяч доларів та 50 тисяч гривень готівкою. З 2017 року Прендецький володіє причепом. На цьому статки голови Олицької селищної ради закінчилися.

Рештою ж майна, а його чимало, володіє дружина Аліна, а деяким навіть донька.

10 місце. Городищенська громада. Світлана Соколюк

Світлана СоколюкСвітлана Соколюк

Пані Світала того року за основним місцем роботи змогла заробити трохи більше як 477 тисяч гривень. Якщо підрахувати, то вийде, що в середньому за місяць жінці нараховували близько 40 тисяч гривень. Зауважимо, що в цю суму, окрім посадового окладу, також входять і премії, і надбавки, й інші різного роду додаткові виплати.

Згідно з декларацією, пані Світлана не тримала жодних коштів на рахунках у банку й не зберігала гроші готівкою.

9 місце. Колківська громада. Олександр Палінкевич

Олександр ПалінкевичОлександр Палінкевич

Минулого року на посаді очільника Колківської територіальної громади йому вдалось заробити 534 107 гривень заробітної плати. В середньому ж, якщо підрахувати виходить, що за місяць йому нараховували близько 44,5 тисячі гривень. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та інші додаткові виплати.

Окрім того, у 2023 році Олександр Палінкевич отримав ще 114 749 гривень пенсії, 15050 гривень соціальних виплат від Колківської селищної ради та 225 гривень соцвиплат від управління соцзахисту населення Луцької районної державної адміністрації.

На рахунку в банку селищний голова зберігав 148 тисяч гривень, а готівкою минулоріч задекларував 5200 доларів та 135 тисяч гривень.

8 місце. Доросинівська громада. Микола Касянчук

Микола КасянчукМикола Касянчук

Минулого року на посаді очільника Доросинівської громади йому вдалось заробити 551 747 гривень заробітної плати. В середньому ж, якщо підрахувати виходить, що за місяць йому нараховували близько 45,9 тисячі гривень. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та інші додаткові виплати.

Крім того, голова задекларував 3106 гривень доходу від надання майна в оренду, а також 63 775 гривень пенсії по інвалідності.

Заощаджень на банківських рахунках та у готівці, як і доходів інших членів сім’ї не задекларовано.

7 місце. Рожищенська громада. Вячеслав Поліщук

Вячеслав ПоліщукВячеслав Поліщук

На посаді керівника Рожищенської територіальної громади йому вдалось заробити понад 556 тисяч гривень. В середньому ж, якщо підрахувати виходить, що за місяць йому нараховували близько 46,3 тисячі гривень. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та інші додаткові виплати. Окрім того, у 2023 році пану Вячеславу вдалось заощадити понад 10 тисяч доларів.

6 місце. Горохівська громада. Віктор Годик

Віктор ГодикВіктор Годик

Пану Віктору нарахували майже 587 тисяч гривень заробітної плати. Виходить, що в середньому на місяць він отримував трохи менше як 49 тисяч гривень. Зауважимо, що в цю суму також входять і премії, надбавки та інші додаткові виплати. Крім цього, торік керманич Горохова отримав 22 тисячі доходу від надання майна в оренду та 4,8 тисячі компенсації за проїзд на семінар.

На рахунках у банку Віктор Годик зберігає трохи більше як 262 тисячі гривень.

5 місце. Торчинська громада. Юрій Кревський

Юрій КревськийЮрій Кревський

У декларації селищного голови вказано, що за основним місцем роботи йому нарахували понад 607 тисяч гривень. В середньому за 12 місяців роботи він отримував по 50,5 тисяч гривень щомісяця. Зауважимо, що в цю суму, крім посадового окладу, ще входять премії, надбавки та інші додаткові виплати. Ще у 2023 році він отримав 42 800 гривень пенсії, тобто в середньому це 3,5 тисячі гривень на місяць.

Разом з тим він декларує, що зберігає готівкою 400 тисяч у гривнях. Дружина Юлія теж частину коштів зберігає в готівці, але сума набагато менша – 100 тисяч гривень. Серед іншого у 2022 році Юрій Кревський оформив у банку кредит на суму 200 тисяч гривень. На кінець 2023-го йому ще лишилось виплатити 129 тисяч гривень заборгованості.

4 місце. Ківерцівська громада. Олександр Ковальчук

Олександр КовальчукОлександр Ковальчук

Минулого року міський голова Ківерців заробив трохи більше як 670 тисяч гривень. У цю суму, крім посадового окладу, також входять премії, надбавки та інші додаткові виплати. В середньому ж за місяць роботи йому нараховували майже 56 тисяч гривень. До слова, у 2022 році він отримав близько 450 тисяч гривень зарплати.

У власності Олександра Ковальчука з 2008 року перебуває Dacia Logan 2007 року. Вартість автівки, вказана у декларації, становить 80 тисяч гривень.

3 місце. Підгайцівська громада. Юрій Семенюк

Юрій СеменюкЮрій Семенюк

Юрій Семенюк повідомив у декларації, що того року йому нарахували 913,2 тисячі гривень заробітної плати за основним місцем роботи. Якщо підрахувати, то виходить, що в середньому сільський голова отримував по 76,1 тисячі гривень за місяць. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та різного роду додаткові виплати.

Крім того, він отримав у 2023-му 160481 гривню пенсії, а ще 136 703 гривень доходу від сонячної електростанції. Задекларував Юрій Михайлович ще 12 тисяч гривень як дохід від надання майна в оренду.

2 місце. Боратинська громада. Сергій Яручик

Сергій ЯручикСергій Яручик

Пан Сергій зазначив, що того року йому нарахували 915,5 тисяч гривень заробітної плати за основним місцем роботи. Якщо підрахувати, то виходить, що в середньому сільський голова отримував по 76,2 тисячі гривень за місяць. Зауважимо, що мова йде не тільки про посадовий оклад, а й про премії, надбавки та різного роду додаткові виплати.

Яручик також вказав у декларації, що зберігав готівкою 50 тисяч гривень, а на рахунку в банку у нього було трохи більше як 137 тисяч гривень. Серед іншого він заощадив 8 000 доларів та 5 800 євро.

1 місце. Луцька громада. Ігор Поліщук

Ігор ПоліщукІгор Поліщук

Згідно з декларацією за 2023 рік, керівник обласного центру Волині Ігор Поліщук заробив понад 1 мільйон 119 тисяч гривень. Зауважимо, що таку суму сумарно отримують мери Нововолинська та Володимира. У суму нарахувань луцького міського гллови теж входять різного роду надбавки, премії та інші виплати. В середньому ж за місяць роботи йому нараховували понад 93 тисячі гривень.

Також у своїй декларації мер вказав, що зберігає готівкові кошти – 40 тисяч гривень та 51 тисячу доларів. На рахунку у банку ж сума набагато менша – 6 188 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів