Поділитись:

Де у Луцьку навчитися військовій справі

Понеділок, 29 квітня 2024, 13:00
Де у Луцьку навчитися військовій справі

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у Луцьку почали організовувати курси з ведення бою, поводження зі зброєю, тактичної медицини тощо.

misto.media зібрало актуальні навчальні курси.

Окремі навчання в Луцьку були короткими, але багато курсів проводять на постійній основі.

Луцький міський молодіжний центр

Організовує військові вишколи для молоді. Це заняття з переправи по канату, поводження зі зброєю, домедичної допомоги в умовах військових дій, маскування в природних умовах та виживання в лісі. Ці дисципліни розвивають фізичну витривалість та сприяють формуванню навичок, які необхідні для військової служби. Головний інструктор — американський піхотинець «Лезо».

Стати учасником може будь-який охочий від 14 років. Заняття ЛММЦ регулярно анонсує на своїй сторінці у фейсбуці.

Навчально-тренувальний центр «Тернове поле»

Систематично навчає не тільки військових, але й цивільних. У них доступні курси тактичної та вогневої підготовок, тактичної медицини, військової топографії, інженерної фортифікації та БпЛА. Інструктори центру пройшли навчання за стандартами НАТО. Стежити за анонсами Тернового поля у фейсбуці.

100 окрема бригада тероборони розгорнула у Луцьку ознайомчо-навчальний центр

На базі сучасного мультимедійного тиру можна пройти відразу три курси: володіння стрілецькою зброєю (ПМ, «Форт», АК, РКК, ККМ), ПТРК (РПГ, Javelin, NLAW), ПЗРК (Stinger). Також там навчають тактичній медицині, мінно-вибуховій справі та керуванню БпЛА.

Навчання безплатне. Його проводять кваліфіковані та досвідчені інструктори, які мають великий досвід участі у бойових діях. Докладніша інформація за телефоном: 050 555 30 70 (WhatsApp).

Школа навчання операторів FPV-дронів «Volyn Falcons»

Для військових та цивільних. Учасники проходять два тижні теорії, після — тиждень тренувальних польотів на декількох локаціях поблизу Луцька. Літають на семидюймових дронах. Такі ж найчастіше використовують українські військові на передовій.

Записатися на навчання операторів FPV-дронів за номером: 0 66 444 23 69.

VolWest Group

Проводить одноденні навчання з тактичної медицини та бойової підготовки. Мета курсу – набуття спроможності рятувати та зберігати життя людини, яка перебуває у невідкладному стані, в умовах бойових дій, та отримання базових знань поводження зі зброєю.

Навчання призначене для повнолітніх. Його проводять за адресою вул. Карбишева, 1 (КРЦ «Адреналін-Сіті). Зареєструватися на курси з тактичної медицини та бойової підготовки.

Центр підготовки операторів БпЛА «Чорний лелека»

Навчає пілотуванню дрона з нуля військових і цивільних. До прикладу, там вчать техніки безпеки польотів, топографії, методів повітряної розвідки, коригуванню вогню й тактиці польотів при радіоелектронній боротьбі.

Участь у навчаннях для цивільних за благодійний внесок для роботи Центру. Військовим – безоплатно.

Дізнатися деталі можна за електронною поштою [email protected], номером 066 202 13 77 та на сторінці у фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів