Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин у Луцьку за понеділок, 29 квітня

Понеділок, 29 квітня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин у Луцьку за понеділок, 29 квітня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за  понеділок, 29 квітня.

Про те, що у Луцьку відкрили оновлений фітнес-клуб CrossBee

Головне у Луцьку: ТОП новин у Луцьку за понеділок, 29 квітня 

У Луцьку відкрили оновлений фітнес-клуб CrossBee, що знаходиться в СітіПарку, що на проспекті Волі, 49А.

Про те, що на Волині зберігся кам'яний хрест, зведений у ХІІІ столітті

Головне у Луцьку: ТОП новин у Луцьку за понеділок, 29 квітня 

Найдавніший кам'яний хрест на Волині встановлений в селі Зимно біля Володимира, в урочищі «При сухій дорозі». Йому понад 800 років.

Про те, хто у Старому місті Луцька збудує офіси на місці археологічних розкопок

Головне у Луцьку: ТОП новин у Луцьку за понеділок, 29 квітня 

Луцька міська рада надала Товариству з обмеженою відповідальністю «МІСТОБУДКОНЦЕПТ» (МБК) дві земельні ділянки у Старому місті: на вулиці Кафедральній, 13, та вулиці Драгоманова, 15. Будуватимуть там житлово-офісний комплекс. Зауважимо, що довкола забудови цих ділянок вже дуже багато років ведуться справжнісінькі баталії. Адже колись там знайшли історичні підземелля – місцеві підняли бунт, а будівництво зупинилось. Проте зараз його планують відновити, щоправда, вже із новим забудовником.

Про головні новини Волині:

  • На Донеччині загинув військовий із села Оленине Камінь-Каширської громади Тарас Миронов, 1991 року народження. Життя бійця обірвалося під час виконання бойового завдання із захисту України 28 квітня в Донецькій області.
  • Загинув захисник із міста Берислав Херсонської області Володимир Стародубець, який з родиною переїхав у село Городок Прилісненської громади на Камінь-Каширщині. Захисник загинув 27 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання
  • У Ковельському районі на Волині 28 квітня сталася смертельна ДТП. Як повідомили у ДБР, на автодорозі між селами Річиця та Підгір’я перекинувся автомобіль, за кермом якого перебував військовослужбовець. За попередніми даними, водій, рухаючись грунтовою дорогою, не впорався з керуванням. Від отриманих травм водій загинув на місці події, двоє його пасажирів -військовослужбовців з травмами доправлені до лікарні. Нині встановлюються всі обставини ДТП, призначено експертизи.
  • У Луцьку тільки відремонтовану дорогу на вулиці Захисників України, колишня Гордіюк знову ремонтують. Усе через неякісно виконані роботи. Ще у минулому році вище згадану дорогу відремонтували за майже 4 мільйони гривень. І як бачимо протримався цей асфальт недовго.
  • На Волині спалахнула пожежа у житлово будинку. Як повідомили рятувальники області, це сталося 28 квітня в місті Ківерці Луцького району. Вогнеборці за допомогою водяного ствола оперативно приборкали займання. Кажуть, що ймовірна причина пожежі — недолік конструкції.

Про головні новини країни:

  • Російські війська вдень 29 квітня обстріляли село Кізомис у Білозерській громаді Херсонської області, у результаті чого від травм загинув 60-літній місцевий житель. Окрім того вдень 29 квітня російські окупаційні війська завдали ракетного удару по Полтавській області, там на щастя – без влучань і постраждалих.
  • У пункті пропуску "Рава-Руська – Гребенне" на кордоні з Польщею польські фермери припинили дії з блокування руху. Таким чином всі пункти пропуску на кордоні наразі розблоковано. Водночас, за наявною у прикордонників інформацією, на в’їзд до Польщі не пропускатимуть вантажівки, які переміщують зернові культури. Даний вид вантажу може слідувати по території Польщі виключно в режимі транзиту.
  • Генеральний секретар НАТО прибув до України з неоголошеним візитом. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.
  • Внаслідок російської ракетної атаки в Одесі загинуло двоє людей та собака. Ще 17 людей зазнали поранень різного ступеню важкості, серед травмованих і 12-річний хлопчик. 

Головне у Луцьку: ТОП новин у Луцьку за понеділок, 29 квітня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів