Поділитись:

У Польщі придумали, як карати водіїв-порушників з України

Вівторок, 11 квітня 2017, 13:03
У Польщі придумали, як карати водіїв-порушників з України

Поляки знайшли спосіб боротьби з водіями-порушниками з України, Росії та Білорусі, які, ігноруючи фоторадари, перевищують швидкість.

Карати іноземних порушників без зміни законів, які це унеможливлювали, почали недавн. Нововведення вже показало неабиякі результати, – повідомляє портал VseTut.pl.

Знаючи про те, що Інспекція дорожнього транспорту Польщі не може вислати штраф з фоторадару водіям з-поза Європейського Союзу, безліч іноземців свідомо порушують ПДР, створюючи аварійні ситуації. Однак польські інспектори знайшли вихід з цієї ситуації: відтепер штраф буде виписуватись безпосередньо під час затримання водія-порушника.

Процедура виглядатиме так: коли водій перевищує швидкість, фоторадар фіксує порушення. Згодом цю людину може зупинити автодорожній інспектор для звичайної перевірки документів, і якщо у системі міститиметься інформація з фоторадару про те, що водій колись порушив ПДР, службовець має право виписати йому штраф одразу ж на місці.

Нововведення запровадили близько місяця тому і за цей час інспектори виписали водіям зі Східної Європи, зокрема з України, Росії та Білорусі, близько 260 штрафів на суму 37 тисяч злотих.

Надрукувати
мітки:
коментарів