Поділитись:

Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)

Четвер, 02 травня 2024, 11:48
Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)

У Шацькому національному природному парку організували флористичні дослідження, під час яких виявили багато червонокнижних рослин.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці нацпарку.

Працівниками нацпарку провели наукову експедицію, під час якої здійснили моніторинг рослинності водно-болотних угідь Шацького НПП.

«Моніторингові дослідження – це комплексна система спостережень, збору, обробки та аналізу інформації про стан екологічних систем, що дає змогу оцінити діяльність та зміни, які відбуваються на певній території», – зазначають фахівці.

У процесі досліджень на території парку виявили багато червонокнижних представників флори, зокрема товстянку звичайну, березу низьку, росичку англійську, журавлину дрібноплодну та інших видів рослинності, типових для боліт Західного Полісся.

Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)Червонокнижні рослини «захопили» болота нацпарку на Волині (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів