Поділитись:

Королю Чарльзу III подарували манускрипт про його коронацію: як виникла традиція та чим він особливий

Субота, 04 травня 2024, 05:15
Королю Чарльзу III подарували манускрипт про його коронацію: як виникла традиція та чим він особливий

Королю Великої Британії Чарльзу III подарували ілюстрований офіційний звіт із дня його коронації. 

Про це повідомляє BBC, – пише Суспільне.

Зазначається, що традиція дарувати монархам «коронаційний сувій» існує в королівстві вже 700 років. Це офіційний державний документ про вступ на престол, але зараз він виконує радше мистецьку функцію.

Манускрипт Короля Чарльза сягає довжиною 21 метра. Схожий на масивний рулон шпалер, він містить 11 500 «елегантно вписаних»слів, виконаних спеціальним чорнилом. Розпис здійснила каліграфка Стефані фон Вертерн-Гілл. Загалом на створення сувою знадобилося 56 днів. При цьому вперше в історії не використали шкіру тварини.

Зазначається, що в записі немає жодної орфографічної помилки, окрім єдиної крапки над «i» наприкінці.

Стефані фон Вертерн-Гілл поділилася, що працювала без перерви на вихідні, з вимкненим телефоном, дихальними вправами та класичною музикою, щоб зберегти свій ритм та «епічне досягнення концентрації».

Манускрипт містить ілюстрації художника Тіма Ноада, який також створив королівську печатку – логотип, який невдовзі з'явиться у Великій Британії всюди: на нових банкнотах, громадських будівлях, уніформі, поштових скриньках тощо.

Звіт містить інформацію про церемонії, процесії та обіцянки коронаційної служби, а також присутніх у Вестмінстерському абатстві під час коронації: королівських гостей, політиків і закордонних представників.

Деякий час документ буде зберігатися в Букінгемському палаці, потім його виставлять на огляд підданих і зрештою спрямують до архіву. Це перша коронаційна стрічка за останні 70 років, тож вона буде доступнішою за попередні: її відцифрують та опублікують відеоверсію на сайті www.coronationroll.gov.uk.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів