Поділитись:

Чи доцільно реконструювати кінотеатр «Батьківщина» у Луцьку за 51 млн

П'ятниця, 03 травня 2024, 16:59
Чи доцільно реконструювати кінотеатр «Батьківщина» у Луцьку за 51 млн

Волинська обласна військова адміністрація рекомендує переглянути доцільність реконструкції кінотеатру «Батьківщина» у Луцьку за 51 мільйон гривень.

Про це йдеться на офіційному сайті установи.

Робоча група «Прозорість та підзвітність» продовжує здійснювати моніторинг публічних закупівель в області. Представники робочої групи здійснюють вибірковий моніторинг таких закупівель. Також опрацьовуються й звернення громадських організацій та громадян.

Так, за результатами аналізу оголошених торгів, робоча група має зауваження до деяких позицій. Зокрема, мова про закупівлі у Луцькій та Ковельській громадах, а також окремих установ.

«Управлінням капітального будівництва Луцької міської ради в електронній системі Prozorro оголосило відкриті торги з особливостями на закупівлю робіт «Реставрація з пристосуванням будівлі кінотеатру під приміщення багатофункціонального простору для бізнесу» в м. Луцьку на вул. П’ятницька гірка, на суму 51 270 893,00 гривень. Строк виконання робіт 31.12.2025 року», – йдеться у повідомлені ОВА.

Кінотеатр  «Батьківщина»  за радянських часівКінотеатр «Батьківщина» за радянських часів

Проаналізувавши дану закупівлю, робоча група рекомендує переглянути доцільність та обґрунтованість закупівлі в умовах воєнного стану.

Нагадаємо: на базі кінотеатру «Батьківщина» хочуть створити багатофункціональний простір для бізнесу й для цього уже затвердили лист-угоду. Ще в липні зазначали, що цей проєкт передбачає таке:

  • реконструкцію занедбаного комунального приміщення під багатофункціональний простір для бізнесу;
  • створити офісний простір для підприємців;
  • створити багатофункціональну залу (івент-хол) для проведення виставок, конференцій, слухань, творчих вечорів, навчань тощо.

Кінотеатр  «Батьківщина». Наші дніКінотеатр «Батьківщина». Наші дні

Міжнародні донори виділять для цього 800 тисяч євро, а від Луцькради піде 200 тисяч євро. Згодом на сайті E-Dem лучанин Роман Долганський розмістив петицію із закликом не виділяти з міського бюджету понад 8 мільйонів гривень на реконструкцію кінотеатру «Батьківщина», поки триває війна. Він переконаний, що гуманітарні проєкти цілком можуть оплачуватися коштом грантів та допомоги ЄС та інших країн. А більшість бюджетних коштів має йти на військові потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів