Поділитись:

Найволохатіша сім'я у світі: неймовірна історія «чоловіка-вовка» та його рідних (фото)

Неділя, 05 травня 2024, 01:36
Найволохатіша сім'я у світі: неймовірна історія «чоловіка-вовка» та його рідних (фото)

Мексиканська сім'я стала найбільшою волохатою родиною у світі завдяки своєму надзвичайному стану та генетичній рідкісності.

Про це пише Книга рекордів Гіннеса, – зазначає ТСН. 

Віктор «Ларрі» Гомес, Габріель «Денні» Рамос Гомес, Луїза Лілія де Ліра Асевес та Хесус Мануель Фахардо Асевес, вихідці з Мексики, належать до однієї сім'ї з 19 осіб, згуртованого клану, який налічує п'ять поколінь.

В унікальному випадку четверо членів сім'ї страждають на надзвичайно рідкісне генетичне захворювання, яке називається вроджений генералізований гіпертрихоз (ВГГ). Їхній стан характеризується надмірним оволосінням обличчя і тулуба як першою і найпомітнішою ознакою.

Найволохатіша сім'я у світі: неймовірна історія «чоловіка-вовка» та його рідних (фото) 

Згідно зі звітом 2009 року, «менш як 100 випадків (були) задокументовані в новинах і науковій літературі». Гіпертрихоз може з'явитися під час народження або розвинутися з часом – і, у випадку найбільшої волохатої родини, це вроджена проблема.

Сім'я Гомес допомогла вченим проаналізувати ген, відповідальний за ХГН; в результаті було виявлено, що захворювання насамперед пов'язане з Х-хромосомою. Успадкування захворювання зчеплене з Х-хромосомою, і батьки можуть передати його своїм дітям.

Національний центр розвитку трансляційних наук повідомляє, що захворювання «може бути пов'язане з легкими аномаліями обличчя (зокрема носові отвори, які нахилені догори, і помірне випинання щелепи), а також зрідка з аномаліями зубів і глухотою».

Хоча сам по собі цей стан є «доброякісним за своєю природою», за визначенням Національної медичної бібліотеки, «він спричиняє значну психосоціальну травму через косметичне каліцтво, яке він спричиняє».

У випадку сім'ї Гомес жінки вкриті легким або середнім волосяним покривом, тоді як чоловіки мають густе волосся приблизно на 98% тіла, за винятком долонь і підошов.

Найволохатіша сім'я у світі: неймовірна історія «чоловіка-вовка» та його рідних (фото) 

Ларрі (сценічний псевдонім Віктора Гомеса, обраний на честь головного героя фільму 1941 року «Людина-вовк») отримав прізвисько «чоловік-вовк» і часто розповідав про своє життя тілом, яке на 98% вкрите густим чорним волоссям.

Хоча його унікальна зовнішність, безумовно, не полегшувала йому життя, з роками Ларрі набув впевненості в собі.

Маючи натхненний і позитивний погляд на життя і ставши відомим як сім'янин з великим серцем, Ларрі навчився любити себе і свій стан. Його життєвий шлях був позначений як випробуваннями, так і прийняттям, і після багатьох років знущань, роботи в Мексиканському національному цирку та знімань у кіно, Ларрі навчився любити свою зовнішність.

«Те, що я один з найволохатіших хлопців у світі, робить мене особливим, а ще я знаменитий», – каже він.

Ларрі – вправний акробат, повітряний гімнаст і жонглер, який зробив собі ім'я в Голлівуді. Він знявся в успішному фільмі «Води слонам» (разом з Робертом Паттінсоном і Різ Візерспун), а також з'явився на YouTube-каналі The Wizard of Odd.

Ларрі пояснив виданню The Sun, що доглядає свою шевелюру раз на місяць, але волосся завжди швидко відростає.

«Деякі люди запитують мене, чи не свербить воно, і я кажу, що ні. Це моє звичайне життя. Це моє нормальне життя, і я до нього звик», – сказав він.

Зараз Ларрі живе в Сан-Бернардіно, Каліфорнія.

Найволохатіша сім'я у світі: неймовірна історія «чоловіка-вовка» та його рідних (фото) 

Завдяки сучасній медицині стало можливим розрізнити різновиди гіпертрихозу (який вражає як чоловіків, так і жінок, як, наприклад, у випадку родини Гомес) та гірсутизму.

На відміну від гіпертрихозу, зчепленого з Х-хромосомою, останній стан вражає лише жінок, спричиняється гормонами і проявляється густим, темним волоссям на різних частинах тіла та обличчя жінки.

Сьогодні такі методи лікування, як лазерна епіляція, воскова епіляція та гоління, пропонують полегшення для людей з різними видами гіпертрихозу. Дерматологи також досліджують місцеві хімічні варіанти лікування.

Попри рідкісність цього захворювання, в минулому було зафіксовано декілька інших відомих випадків гіпертрихозу. Аристократи, артисти та художники з цим захворюванням прославилися протягом століть завдяки своїй зовнішності, а їхні історії продовжують спричиняти подив і донині.

У 1800-х роках такі жінки, як мексиканська акторка Хулія Пастрана та виконавиця з Міннеаполіса Аліса Елізабет Догерті, страждали на гіпертрихоз і стали відомими завдяки своїй унікальній зовнішності.

У ті ж роки з цирком Барнума і Бейлі гастролював артист сайдшоу «Людина з лев'ячим обличчям Лайонел» (справжнє ім'я якого Стефан Бібровскі).

Вже у 1600-х роках такі випадки, як Петрус Гонсальвус – уродженець Тенеріфе, придворний при дворі французького короля Генріха II – були відображені на портретах того часу. Також відомий як «людина з лісу», хвороба Петруса передалася декільком його дітям.

Особливо в минулому унікальність людей, які страждають на гіпертрихоз, часто експлуатували, не поважали і не розуміли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів