Поділитись:

Український консул допоможе розібратись "з рекетом" у Польщі

Середа, 12 квітня 2017, 10:15
Український консул  допоможе розібратись «з рекетом» у Польщі

Генеральне консульство України в Кракові займеться справою ошуканого луцького підприємця, у якого забрали вантажівку і вимагають чималу суму за її повернення.

Про це діловому інтернет-виданню Волині "Конкурент" повідомив сам підприємець Василь Кудрявцев.

Нагадаємо: приватний підприємець Василь Кувцев, який займається перевезенням вантажів з Республіки Польща до України, через шахрайські схеми приватної польської фірми залишився без вантажівки.

Як уже повідомлялося, Василь Кудрявцев зв'язався з Генеральним консульством України в Кракові та попросив віце-консула Царука Сергія допомогти в справі. Але, як розповів підприємець, спочатку консул почав пояснювати, що вони не мають до цього ніякого відношення, що вони не можуть захищати таких приватних підприємців, тому що це не в їхній компетенції. Вони тільки захищають фізичних осіб, які потрапили в проблемні ситуації.

"Він це пояснив тим, що в нього дуже багато роботи. Коли я з ним поспілкувався через адвоката, він своє ставлення до мене змінив. Я йому пояснив, що я є платником податків, і такі, як я, утримують його діяльність, його зарплату. Після цього він змінив ставлення і почав розглядати моє питання з консулом. Він затребував від мене документи, які можуть все підтвердити. Вони потрібні для звернення в польські органи реагування і впливу. Зокрема, це документи про те, що автомобіль стоїть на майданчику (але власник мені їх не надав, бо це приватна територія і він не надає паркувальні послуги). Авто стоїть у нього просто на приватній території, і він не хоче його віддавати, мотивуючи це тим, що після того, як я внесу кошти або на його картку, або привезу їх, він випише мені фіскальний чек про те, що він гроші ті взяв. Але я так розумію, що він цим прикривається", – розповів Василь Кудрявцев.

Лист на ім'я консула чоловік уже відправив, тепер він чекає на водія, який наразі в рейсі на іншій вантажівці. Саме в нього знаходяться чеки, що підтверджують отримання коштів на завантаження другого автомобіля, а також у нього є квитанція про сплачений штраф поліції.

У відповідь на звернення Василя Кудрявцева Генеральне консульство України в Кракові надіслало лист, у якому консул просить переслати документи, які стосуються справи. Розгляд цього питання продовжиться після отримання консульством квитанцій про оплату штрафу поліції, а також чеку, який підтверджує, що водій вантажівки зняв з банкомату у Польщі надіслані підприємцем гроші.

Український консул  допоможе розібратись «з рекетом» у Польщі

Чим закінчиться справа, наразі не відомо.

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
01 травня 2024
30 квітня 2024
25 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
20:30