Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок, 6 травня

Понеділок, 06 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок,  6 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за понеділок, 6 травня

Про те, що у центрі Луцька відкрили кафе зі сценою на даху 

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок,  6 травня 

У центральному парку Луцька відкрили оригінальне кафе – на даху закладу облаштували сцену.

Про те, що у Ковелі – конфлікт між переселенцями та місцевими

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок,  6 травня 

У Ковелі виник конфлікт між переселенцями та місцевими жителями.

Про те, що на Волині серед поля зафіксували «смерч» 

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок,  6 травня 

На Волині в Луцькому районі серед поля зафіксували невеликий «смерч».

Про головні новини Волині:

  • На війні загинув Герой Руслан Литвинчук, 1998 року народження, житель села Бихів, Камінь-Каширського району. Відважний воїн трагічно загинув , захищаючи Україну, 4 травня 2024 року, отримавши поранення несумісні з життям, внаслідок мінометного обстрілу позицій на території Донецької області.
  • На війні трагічно загинув Герой Ярослав Каламуняк, жителя смт Іваничі. Герой загинув 2 травня 2024 року, виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність у Бахмутському районі Донецької області.
  • Повідомили про загибель мешканця села Княгининок, що біля Луцька, Григорія Савчука, 05.01.2000 року народження. Він був призваний на військову службу на посаду розвідника-номер обслуги. Старший солдат загинув 04.05.2024 під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вільшана Харківської області.
  • Повідомили деталі смертельної ДТП у селі Заріччя Володимирської громади, що трапилася ввечері 4 травня за участю трьох автівок і в якій загинув військовий. Як повідомила БУГу речниця Волинської поліції Ольга Бузулук, 26-річний житель Поромівської громади, керуючи автомобілем «Ауді», під час обгону трактора, зіткнувся із зустрічним автомобілем «Рено» за кермом якого перебував 34-річний мешканець Оваднівської громади. Внаслідок ДТП водій автомобіля «Ауді» загинув на місці. Як згодом з’ясувалося, за кермом був військовий Дмитро Сичов. Тракторист та водій «рено» отримали тілесні ушкодження, не госпіталізовувались. Слідчі розпочали за цим фактом кримінальне провадження. До слова, у понеділок, 6 травня, на Волині провели до рідного дому військовослужбовця Дмитра Сичова, який днями загинув у автокатастрофі.
  • У Луцьку мешканці багатоповерхівки на проспекті Грушевського стикнулися з доволі серйозною проблемою - підвал будинку затопило нечистотами. Люди кажуть, запах стоїть просто нестерпний а як вирішувати проблему - не знають. На місці працювала моя колега Ярослава Олексюк.

Про головні новини країни:

  • У ніч на 6 травня ворог атакував Харківщину. Як повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, росіяни обстріли Золочів Богодухівського району. Внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено: будівля Дитячо-юнацької спортивної школи, селищна рада, будинок дитячої юнацької школи, будинок культури, управління соціального захисту, суд, попередньо 10 приватних будинків. Прямим влучанням знищено котельну ДЮСШ та два приватні будинки. Осколкові поранення та контузії отримала 59-річна жінка.
  • Також 5 травня війська росії атакували Куп’янський район Харківської області. Окупанти вдарили фугасною авіабомбою по селу Моначинівка. Про це 6 травня вранці повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Зазначається, що внаслідок ворожого обстрілу КАБ пошкоджено щонайменше 15 житлових будинків. Постраждали двоє чоловіків 34 та 66 років. Загинула 88-річна жінка.
  • Окрім того, Вночі росіяни завдали ракетно-дронового удару по Сумській області, пошкодивши серед іншого високовольтний об'єкт НЕК «Укренерго».
  • Головне управління розвідки Міністерства оборони України знищило російський швидкісний катер у Криму. Про це повідомили в ГУР МО. Підрозділ української розвідки Group 13 провів успішну операцію зі знищення ворожого швидкісного катера ударним морським дроном Magura V5. Успішна місія в бухті Вузька на території тимчасово окупованого Криму стала можливою за сприяння платформи United24, зазначили в ГУР.
  • Служба безпеки України затримала колаборантів, які готували координати для масованих авіаобстрілів Київської, Черкаської, Полтавської, Вінницької та Кіровоградської областей напередодні Великодня. Про це повідомили у СБУ. Зазначається, що ціллю ворога були енергогенеруючі підприємства та логістичні склади зберігання паливно-мастильних матеріалів. Крім того окупанти сподівалися отримати дані щодо геолокацій військових аеродромів, а також спецпідрозділів, які охороняють Генштаб ЗСУ. СБУ затримала їх “на гарячому” неподалік Києва. Правоохоронці встановили, що фігуранти 28-річні безробітні, завербовані кадровим співробітником так званого «Кримського управління» фсб. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за статею про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення.

Головне у Луцьку: ТОП новин за понеділок,  6 травня

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів