Поділитись:

Кусачки, лосьйони та жіночі парфуми: у Луцьку продавчині зловили на крадіжках любителя їзди «зайцем» (відео)

Четвер, 09 травня 2024, 09:14
Кусачки, лосьйони та жіночі парфуми: у Луцьку продавчині зловили на крадіжках любителя їзди «зайцем» (відео)

Навушники, кусачки, лосьйони та жіночі парфуми – це ще не весь список того, що молодий мешканець ЛПЗ цупив у магазинах по всьому Луцьку. Раніше чоловік уже був судимий за крадіжки – відбувся роком іспитового терміну. Втім, минуло зовсім мало часу, і спритник взявся за старе: 6 крадіжок і 1 грабіж, бо ж під час останнього на злочині молодика спіймали продавчині, яким він чинив опір.

Як просувається розгляд справи, – розповідає ТРК «Аверс».

У Луцькому міськрайонному суді продовжують судити чоловіка за 6 крадіжок і 1 грабіж. Він викрадав із магазинів зокрема парфуми, в тому числі і жіночі, лосьйон та навушники. За даними слідства, на викраденні з одного із магазинів навушників і кусачок молодика спіймали продавчині, проте він чинив опір.

Як з'ясувалося, лучанина вже судили за крадіжки. Він отримав рік умовно. І після цього вже сім нових епізодів, так би мовити, брав і виносив усе, що «погано лежить». На черговому засіданні допитали потерпілих і двох свідків.

Коли справу починали розглядати у суді, на всіх цих допитах наполягав обвинувачений. У скоєному не зізнався. Потім обіцяв відшкодувати вартість усього вкраденого, але цього не зробив. У ході судового засідання лучанин визнав свою вину. Навіщо все це крав, намагався пояснити.

Суддя Луцького міськрайонного суду Алла Полюшко: Чому ви тоді таке незначне майно все-таки ходили і викрадали? З якою метою?
Обвинувачений: Не знаю.
Суддя: Що ви з цим майном робили, те, що ви викрадали?
Обвинувачений: Користувався.
Суддя: Жіночими парфумами?
Обвинувачений: Так, саме так.

Допитали чотирьох представників потерпілих, працівників магазинів, які обкрадав обвинувачений. Зокрема, одну із продавчинь, яка зловила молодика на крадіжці, що переросла у грабіж. Жінка переконана, злодій має відсидіти за ґратами.

«Чи варто особу посадити на 7 років за 400 гривень 98 гривень?», – запитала сторона захисту.

«Дивіться, я так зрозуміла, що це факт крадіжки не поодинокий, і якщо людина не признає і не хоче абсолютно під час, навіть затримання, коли вже всі є. Не визнає абсолютно, і ще намагається виправдатися, це, я вважаю, трішки неправильно. І людина не розуміє», – продавчиня, яка зловила молодика на крадіжці.

Суддя: Тому мають покарати суворо, не суворо, на погляд суду?
Продавчиня: На погляд суду.

Іншу працівницю цього ж магазину допитали в якості свідка.

«Коли вона його затримувала, моя колега, то я вже була свідком того затримання. Коли вона його за руку намагалася утримати в магазині. Він витягнув їх на вулицю і викинув кусачки на підвіконні. В принципі все, викликали поліцію, завели його до магазину, покликали охоронця», – розповіла свідок Наталія.

Суддя: він намагався вибігти з тим майном?
Свідок: Він просто спокійно виходив, але колега моя вже бачила, що він їх заховав в кишені. Вона за ним слідкувала і в порозі намагалася його зупинити, тримаючи за руку. Але він силою витягнув. Він хотів втікти. Його товариш намагався відбити його ще на вулиці. Це все я бачила, по суті, свідком чого й була.
Суддя: Викинув одне із викраденого майна, так? А інше?
Свідок: Ми його не обшукували, вже пізніше стало відомо по камерах, що він ще навушники наші закинув собі за пояс.

Інша жінка, яку допитали як свідка – сусідка обвинуваченого. На всіх записах з камер відеоспостереження обкрадених магазинів свого сусіда впізнала. Лучанка працює контролером у громадському транспорті та додає: цей молодик ще й з «зайцем» їздив.

«По моїй роботі складена постанова працівниками поліції. Неоплачений проїзд транспорту в нього був з другом», – зазначила Олена Брилюк.

Потім дослідили письмові докази, а також обвинуваченому продовжили запобіжний захід – тримання під вартою. Свій вирок молодик почує вже через кілька днів. За скоєне чоловіку «світить» від 7 до 10 років неволі.

Кусачки, лосьйони та жіночі парфуми: у Луцьку продавчині зловили на крадіжках любителя їзди «зайцем» (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів