Поділитись:

Розробка родовища піску на території «Старовижівського Буковелю» – незаконна

Четвер, 09 травня 2024, 14:27
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Розробка родовища піску на території «Старовижівського Буковелю» – незаконна: прокуратура наполягає на визнанні недійсними результатів аукціону та дозволу на користування надрами.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Ковельська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва, аби визнати незаконним та скасувати наказ Держгеонадр, визнати недійсними результати проведення аукціону, договір купівлі-продажу спеціального дозволу на користування надрами та цей спеціальний дозвіл.

Прокурори встановили, що, всупереч вимогам законодавства про охорону природно-заповідного фонду, Державна служба геології та надр України у січні 2024 року на електронному аукціоні продала приватному підприємству спеціальний дозвіл на користування надрами для видобування піску Старовижівського родовища.

Родовище ж розташоване в межах лісового фонду Дубечненського лісництва філії «Ковельське лісове господарство»; ДСГП «Ліси України» на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Смолярівський». Зазначається, що його розробка надалі може призвести до знищення об’єкта природно-заповідного фонду.

Окрім того, родовище знаходиться на пам’ятці археології «Галина Воля» – стоянці доби мезоліту в урочищі «Семенова Гора», яка внесена до переліку нововиявлених об’єктів археологічної спадщини Волинської області і взята під охорону держави.

Прокурори в суді наполягатимуть на незаконності та неприпустимості розробки родовища на території заказника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів