Поділитись:

Чи треба міняти документи у Луцьку, якщо вашу вулицю перейменували

Четвер, 09 травня 2024, 18:10
Чи треба міняти документи у Луцьку, якщо вашу вулицю перейменували

Процес перейменування вулиць у Луцькій міській громаді триває уже не один рік. Проте багато жителів досі стикаються із питанням – чи треба змінювати документи після того, як вулиця змінила назву. Інколи це стає причиною того, що люди взагалі встають проти перейменування.

Роз'яснення цього питання з'явилось на сайті Луцькради.

Зокрема, там пояснили, що зміна назви вулиці не потребує оновлення відміток про реєстрацію місця проживання у паспорті.

«Відповідно до чинного законодавства, після перейменування вулиці ніхто не мусить робити у паспорті відмітку про нову адресу. Назву вулиці у паспорті Вам буде змінено автоматично під час його заміни, оновлення фотокартки чи зміни прізвища», – йдеться у повідомленні.

Не потрібно й змінювати свідоцтво про право власності:

«Законодавством не передбачено внесення змін до правовстановлюючих документів (свідоцтво про право власності, про право на спадщину, договору купівлі-продажу, договору дарування тощо) у зв’язку з перейменуванням вулиці, на якій знаходиться об’єкт нерухомого майна. Тож документи залишаються чинними», – додають на сайті.

Проте, за бажанням або у разі необхідності (продаж, дарування тощо), лучани самі можуть звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у зв’язку зі зміною назви вулиці.

Окрім того, перейменування вулиці не є зміною фактичного місця проживання, тому не тягне за собою обов’язкову перереєстрацію транспортного засобу і внесення змін до техпаспорта. Ви зможете зробити це, коли продаватимете або даруватимете машину. У міській раді також додають:

«Якщо Вам необхідно здійснити нотаріальні дії з нерухомістю (скажімо, у разі продажу, успадкування, дарування тощо), то інформацію про перейменування вулиці Ви можете отримати у Департаменті містобудування, земельних ресурсів та реклами Луцької міської ради. На підставі правовстановлюючих документів зі старою назвою вулиці і вищезгаданої інформації нотаріус зможе видати новий правовстановлюючий документ із новою назвою вулиці», – резюмують посадовці.

Нагадаємо: у Луцькій громаді можуть перейменувати ще дві вулиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів