Поділитись:

Скандал у Ковелі на Великдень: переселенці розказали свою версію конфлікту (відео)

П'ятниця, 10 травня 2024, 13:31
Скандал у Ковелі на Великдень: переселенці розказали свою версію конфлікту (відео)

Нещодавно Волинь сколихнув скандал між ковельчанами і внутрішньо переміщеними особами. За твердженнями місцевих жителів, українці, які переїхали на Волинь через бойові дії у їхніх рідних містах та селах або ж через тимчасову окупацію, гучно святкували Великдень і нібито слухали російськомовні пісні.

Внутрішньо переміщені особи розповіли телеканалу «Конкурент TV» свою версію конфлікту.

Жінки запевняють, що далеко не все те, що було сказано у їхній бік, є правдою.

На зв’язок із телеканалом вийшла Вікторія, яка приїхала на Волинь з Бахмуту, а також Інна та Катерина, які жили у Маріуполі. Жінки кажуть, що відпочивали культурно і ніякої російської музики не було.

Бахмутчанка Вікторія каже, що не була присутня, коли прийшли обурені ковельчани, адже розмовляла по телефону з чоловіком, який зараз на фронті.
 

«Почула галас, вийшла і бачу, що невідомі нам люди… Ну ми вже знаємо в лице тих, хто живе в нашому будинку. Невідомі люди б’ють людей. Потім я бачу свою маму. Вона з Бахмута, вона контужена, приїхала в тяжкому стані. Потім я побачила, що мою маму ображає і знімає на відео якась жінка і б’є її. Чую, що моя мама захищає себе, не контролює себе, звісно», - розповіла Вікторія з Бахмута.

Матір Вікторії – це та сама жінка, що свариться на відео, яке поширилося у мережі. Вікторія стверджує, що авторка відео під час конфлікту завдала ушкоджень і їй, і її матері.
 

«Я стала на захист літньої жінки, моєї мами. Вона почала мене тягати за волосся і вдарила в грудну клітину. Це подряпини є. Ну ми всі були в шоці, ніхто не шумів, не бився. Загалом, ми всі були в трансі», - наголосила Вікторія.

Всі звинувачення в тому, що компанія поводила себе буцімто неадекватно або ж слухала російськомовні пісні Вікторія навідріз відкидає. Ба більше, жінка запевняє, що ніхто із сусідніх будинків не жалівся на шум і ні разу не являвся до них в той день. Бахмутчанка зізнається, музика й справді грала, але лише українська. А діти співали в караоке «Червону калину».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В тролейбус у Луцьку викликали поліцію: що сталось (фото)

Святкування Великодня у дворі за словами маріупольчанки Інни розпочалося близько 15 години. Жінка наголошує, нічого поганого, а тим більше, протизаконного в тому, що вони з сусідами вирішили відсвяткувати Пасху не бачить. Щоправда, Інна розповіла, що до них приходив чоловік, який просив вимкнути музику, на що йому відповіли відмовою, мовляв - закон ніхто не порушує. Далі ж стався конфлікт, який сколихнув практично всю Волинську область.

«Я особисто помітила у дворі незнайому жінку, яка просто стояла скраю і спостерігала за нами, знімала на телефон. Я це бачила, але не надала цьому значення. Ніхто із сусідів не прийшов, а прийшла оця Алла з своїми знайомими, чоловіками спортивної статури. Заходять чоловіки спортивної статури, вони не представилися. Заходять і кажуть «хто тут голосно включає музику і хто тут головний». І далі починається бійка», - каже Інна.

Маріупольчанка Інна зазначила, що після конфлікту мала бесіду з авторкою відео, яке розлетілося мережею, жінкою на ім’я Алла.

«Коли я їй спокійно запропонувала… Вона спочатку, коли ми поїхали до поліції писати заяву, разом зі своїм представником. З нею був якийсь її представник, це Сергій Опанасюк, який є в виконавчому комітеті Ковеля. Він представляв інтереси Алли і пропонував нам мирову угоду і щоб ніхто не писав заяв. Ми могли б піти на мирову, але за умови, всі учасники бійки вибачаться і скажуть правду», - вважає Інна.

Однак, пані Алла, за словами жінки, відмовилася від такої пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька бізнес-леді Юліанна Дружиніна купила будинок для матері-одиначки з 4 дітьми

Врешті маріупольчанка Катерина написала заяву у поліцію.

«Я написала на пані Аллу заяву про те, що вона знімала мою дитину, не заблюрила її. Дитина стояла в епіцентрі цього всього. Коли почалася лайка, бійки, сварки, дитина просто впала в ступор. Вона постраждала дитина, вона має теж статус дитини війни. Дитина після переселення не розмовляла 3 місяці. Вона впадає в ступор, бачачи такі події, коли отаке відбувається», - розповіла Катерина.

Деталі конфлікту та що кажуть в поліції - дивіться у сюжеті.

Скандал у Ковелі на Великдень: переселенці розказали свою версію конфлікту (відео)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів