Поділитись:

Віз бурштин на понад 800 тисяч: на Волині судять депутата з Рівненщини

П'ятниця, 10 травня 2024, 16:32
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Волині судять депутата однієї з сільрад Рівненської області, який незаконно придбав та перевозив бурштин вартістю майже 825 тисяч гривень.

Про це у п'ятницю, 10 травня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Прокурори Камінь-Каширської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення депутатом однієї з сільських рад Сарненського району Рівненської області незаконного придбання, зберігання та перевезення бурштину, законність походження якого не підтверджується відповідними документами, у значних розмірах (ч. 2 ст. 2401 КК України)», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що обранець громади незаконно придбав понад 28 кілограмів бурштину вартістю майже 825 000 грн та зберігав його удома.

Удень 15 листопада 2023 року, коли він перевозив бурштин у власному авто, незаконний вантаж виявили та вилучили правоохоронці на стаціонарному блокпості поблизу села Козлиничі Камінь-Каширського району.

На вилучене каміння наклали арешт.

Далі – слово за судом.

У прокуратурі нагадують, що, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів