Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня

П'ятниця, 10 травня 2024, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за п'ятницю, 10 травня. 

Про те, що луцька бізнеследі Юліанна Дружиніна купила будинок для матері-одиначки з 4 дітьми

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня 

Профі перманентного макіяжу з Луцька Юліанна Дружиніна всього за добу зібрала 17 тисяч доларів на будинок для неблагополучної сім'ї. Бізнес-вумен вклала у цю благодійну справу власних 10 тисяч доларів, решту їй вдалося зібрати спільно з небайдужими людьми.

Про це Дружиніна розповіла у своєму інстаграмі.

Відомо, що власного помешкання потребувала 22-річна мама-одиначка Анастасія, яка сама виховує чотирьох дітей, троє з яких мають інвалідність.

«Саме ця історія мучила мене і я хотіла поділитись з вами...», – написала Юліанна.

Вона показала на фото жахливі умови, в яких нині проживають дітки.

Скандал у Ковелі на Великдень: переселенці розказали свою версію конфлікту

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня 

Нещодавно Волинь сколихнув скандал між ковельчанами і внутрішньо переміщеними особами. За твердженнями місцевих жителів, українці, які переїхали на Волинь через бойові дії у їхніх рідних містах та селах або ж через тимчасову окупацію, гучно святкували Великдень і нібито слухали російськомовні пісні.

Внутрішньо переміщені особи розповіли телеканалу «Конкурент TV» свою версію конфлікту.

Жінки запевняють, що далеко не все те, що було сказано у їхній бік, є правдою.

На зв’язок із телеканалом вийшла Вікторія, яка приїхала на Волинь з Бахмуту, а також Інна та Катерина, які жили у Маріуполі. Жінки кажуть, що відпочивали культурно і ніякої російської музики не було.

Бахмутчанка Вікторія каже, що не була присутня, коли прийшли обурені ковельчани, адже розмовляла по телефону з чоловіком, який зараз на фронті.
 

«Почула галас, вийшла і бачу, що невідомі нам люди… Ну ми вже знаємо в лице тих, хто живе в нашому будинку. Невідомі люди б’ють людей. Потім я бачу свою маму. Вона з Бахмута, вона контужена, приїхала в тяжкому стані. Потім я побачила, що мою маму ображає і знімає на відео якась жінка і б’є її. Чую, що моя мама захищає себе, не контролює себе, звісно», - розповіла Вікторія з Бахмута.

Матір Вікторії – це та сама жінка, що свариться на відео, яке поширилося у мережі. Вікторія стверджує, що авторка відео під час конфлікту завдала ушкоджень і їй, і її матері.
 

«Я стала на захист літньої жінки, моєї мами. Вона почала мене тягати за волосся і вдарила в грудну клітину. Це подряпини є. Ну ми всі були в шоці, ніхто не шумів, не бився. Загалом, ми всі були в трансі», - наголосила Вікторія.

Всі звинувачення в тому, що компанія поводила себе буцімто неадекватно або ж слухала російськомовні пісні Вікторія навідріз відкидає. Ба більше, жінка запевняє, що ніхто із сусідніх будинків не жалівся на шум і ні разу не являвся до них в той день. Бахмутчанка зізнається, музика й справді грала, але лише українська. А діти співали в караоке «Червону калину».

Про те, що Буданов подякував за донати пенсіонерці з Луцька й передав нагороду

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня 

Представники Головного управління розвідки приїхали із сюрпризом до 81-річної Тамари Лазаренко в Луцьк. Жінка активно донатить на ЗСУ та стала відомою завдяки соцмережам. 

Відколи почалося повномасштабне вторгнення, пенсіонерка почала допомагати Силам оборони. Перераховує гроші зі своєї пенсії:

Получила пенсію - дала тисячу гривень. Відклала 500 гривень, відклала тисячу і поділила все. Бригада 47, знову "Рубіж", для розвідки.

Кому задонатила, жінка ретельно занотовує.

Процес підрахунку донатів зняла її онука і виклала у соцмережі. Каже, не очікувала, що цей допис стане настільки популярним.

Про те, що на Волині священнику ПЦУ повісили гранату на паркан будинку

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня 

На Волині священнику Роману Гулі на паркан приватного будинку повісили гранату. Там припускають, що це залякують прихильники московського патріархату.

Про це повідомили 10 травня на фейсбук-сторінці Волинської єпархії Православної Церкви України. 

«Сенсаційну новину повідомив священник Роман Гула, настоятель парафії Святителя Миколая Чудотворця в с. Ветли Камінь-Каширського деканату. Він ночував у домі, на огорожі якого виявлено гранату», – зазначили у повідомленні.

Православна громада цього села в червні 2022 р. вийшла з юрисдикції московського патріархату і возз’єднатися з Православною церквою України. Цьому передували парафіяльні збори, на яких більшістю голосів віряни ухвалили таке рішення та звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідним проханням.

Додають, що не всі місцеві жителі охоче погодилися на зміни. «Прихильники мп», за їх словами, продовжують активно пропагувати антиукраїнські наративи. Вдаються навіть до методів залякування: цього разу на паркан будинку, де перебував душпастир, підкинули гранату.

В центрі Ковеля молодик заради хайпу ганяв на «мерсі» тротуаром

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня 

У Ковелі горе-водій заради популярності у мережі вирішив прокататися тротуаром, порушуючи правила дорожнього руху.

Як повідомляє патрульна поліція Волині, 9 травня правоохоронці у соцмережах побачили відео.

На кадрах – водій Mercedesа на швидкості летів тротуаром і все це через розгорнуту виставку «Героям Слава», яка знаходиться біля памʼятника «Борцям за волю України».

Патрульні оперативно встановили порушника. Ним виявився 20-річний хлопець. На нього винесли постанову.

Про те, що у Луцьку чоловік хотів вкоротити собі віку, зістрибнувши з мосту

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня 

У Луцьку патрульні врятували чоловіка, який намагався вчинити самогубство, зістрибнувши з пішохідного мосту через залізницю.

Днями, близько 20:00, патрульні отримали виклик про спробу самогубства. Заявник повідомив, що на пішохідному мосту поблизу залізничного вокзалу сидить чоловік, який переліз через поручні, та має намір зістрибнути. На місце події відразу вирушив патруль.

Спілкуючись з чоловіком, інспектори перелізли через поручні та спільними зусиллями затягнули його у безпечне місце. Поліцейські негайно викликали на місце медиків.

Головне у Луцьку: ТОП новин п'ятниці, 10 травня

Новини України за день

Російські терористичні війська пішли в наступ на Харківщині.

Як повідомили у Міністерстві оборони України, на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари. З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. А приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Зараз тривають бої різної інтенсивності.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що в результаті ворожих обстрілів є поранені та загиблі. Інформація про кількість - уточнюється і оновлюється.

«Для Харкова наземної загрози немає, ворожого наступального потенціалу наразі не вистачає», – зазначив Синєгубов.

Окрім того, російські окупанти увечері 9 та вночі 10 травня завдавали ударів безпілотниками по місту Нікополь Дніпропетровської області. За інформацією голови ОВА Сергія Лисака, по місту ворог вдарив п'ятьма безпілотниками. Зайнялося авто, пожежу рятувальники загасили. Пошкоджені будівлі двох приватних підприємств та магазин. На щастя, без постраждалих.

Вранці 10 травня російські військові з артилерії обстріляли Есманську громаду Сумської області. За інформацією Офісу генпрокурора, внаслідок атаки ворога загинула 64-річна жінка, її 17-річна онука отримала поранення.

  • У Броварах кримінальний авторитет плював у поліцейського і погрожував пістолетом

У Броварах на Київщині правоохоронці затримали чоловіка, який кидався на поліцейських і погрожував їм зброєю. Як повідомили в Національній поліції України, інцидент стався ввечері 8 травня – нетверезий 50-річний чоловік вчиняв хуліганство у закладі.

«Коли поліцейські прибули на виклик, він продовжив вчиняти хуліганські дії, став кидатися на поліцейських, зрештою дістав зброю і погрожував правоохоронцям. Поліцейські затримали чоловіка й вилучили зброю», – йдеться в повідомленні.

У Нацполіції не назвали ім’я та прізвище фігуранта, уточнивши тільки, що зловмисник – раніше судимий місцевий мешканець. Та в соцмережах його вже впізнали як місцевого кримінального авторитета на прізвисько «Віха», він же Віктор Журавель. Порушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі. Нині ж, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

  • У Львові відкрили найбільший в країні Центр Протезування та Ортезування UNBROKEN

Він забезпечуватиме понад 1200 пацієнтів на рік сучасними протезами. Про це повідомляє пресслужба GIZ Ukraine, пише Економічна правда. В одноповерховій будівлі площею 1 000 квадратних метрів розміщено центр виготовлення протезів, аудиторії для навчання та досліджень, кімнати для примірки та випробування протезів пацієнтами. Центр оснащений новітнім обладнанням для виготовлення протезів верхніх і нижніх кінцівок.

Повідомляють, що цей центр збільшить потужності виробництва протезів в Україні і допоможе українцям, які потребують штучних кінцівок, швидше їх отримати.

  • У Києві затримали ділків, які пропонували 1 мільйон доларів хабара одному з офіцерів Головного слідчого управління Служби безпеки

За інформацією СБУ та Офісу генпрокурора, за цю суму фігуранти хотіли, щоб посадовець допоміг їм здійснити рейдерське захоплення видобувної компанії, яка володіє одним з найбільших кар’єрів на Вінниччині. Для цього співробітник СБУ мав безпідставно зареєструвати кримінальне провадження проти гірничого підприємства.

Надалі вони розраховували заволодіти майном підприємства. І для цього просили додаткового сприяння посадовця СБУ. Втім, про отриману «пропозицію» полковник української спецслужби одразу доповів своєму керівництву, зазначають в СБУ. Всіх чотирьох рейдерів затримали «на гарячому» під час спроби передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів