Поділитись:

СБУ викрила ворожого пропагандиста з Нововолинська

Понеділок, 13 травня 2024, 17:01
СБУ викрила ворожого пропагандиста з Нововолинська

Співробітники спецслужби викрили зловмисника з Нововолинська, який постійно розміщував у соціальній мережі Фейсбук дописи з ворожими наративами.

Про це повідомила речниця Служби безпеки України у Волинській області Іванна Поліщук.

Зокрема, волинянин стверджував, що Закарпаття не є частиною України та його треба відділити від нашої держави, а закарпатських чоловіків повернути з фронту додому.

«Також у своїх дописах зловмисник систематично виправдовував та визнавав правомірною російську агресію. Звинувачував у війні не реального ворога - росію, яка вторгнулася на наші землі та намагається знищити нашу державу, а європейські країни та північноатлантичний альянс. Волинянин у своїх дописах також стверджував, що український народ є антисемітським», – йдеться у повідомленні.

Слідчі СБУ повідомили пропагандисту про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України), ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів