Поділитись:

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Середа, 15 травня 2024, 11:30
Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Два роки в Луцьку успішно працює медичний центр «Medcraft», в якому надається психіатрична, психологічна, дерматологічна допомога, а також послуги лікаря-косметолога та подолога. Значною перевагою медцентру є досвідчені фахівці, сучасне обладнання, уважний та ввічливий персонал.

Один із нових напрямів роботи закладу – ультразвукова діагностика, яка дозволяє виявляти патологічні стани, хвороби та загалом є сучасним і популярним методом обстеження органів і систем органів людини.

Сайт новин Луцька та Волині «Конкурент» поспілкувався з лікарем Владиславом Андросюком та розповідає про застосування УЗД у медичному центрі «Medcraft».

Ультразвукова діагностика: доступно, точно, безпечно

Владислав Андросюк з юного віку хотів працювати у сфері медицини. На це вплинули мама (стоматолог) та дядько (рентгенолог). Після школи вступив та закінчив Національний медичний університет імені О.Богомольця в Києві. Коли ж настав час інтернатури – обрав напрям радіології.

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Сьогодні за плечима лікаря – 11 років досвіду, який здобуто у Волинській обласній клінічній лікарні.

«В інтернатурі саме УЗД найбільше припала до душі, сподобалося розбирати цікаві випадки, виявляти захворювання, допомагати колегам в діагностиці, яка є вкрай важливою для ефективного лікування», – розповів він.

Зі слів Владислава, ультразвукова діагностика є одним з найбільш доступних та вірогідних методів обстеження внутрішніх органів і систем людини. Висока роздільна здатність сучасних ультразвукових апаратів, нешкідливість методу та відсутність променевого навантаження дозволяють широке застосування УЗД у багатьох галузях медицини.

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

«Ультразвукова діагностика допомагає правильно поставити діагноз. Вона не поступається в цьому компоненті МРТ чи комп’ютерній томографії. Бувають випадки, що УЗД визначає те, що не «бачать» інші апарати. Тому це дуже поширений метод, який активно застосовується, а також дозволяє виявити проблеми на ранньому етапі, коли вони ніяк не турбують», – розповідає медик.

Владислав зауважив, що ультразвукова діагностика передбачена в більшості українських та міжнародних клінічних протоколах, тому лікарі видають направлення саме на цей вид діагностики. Також важливий фактор – УЗД можна регулярно проводити повторно. Навіть якщо є потреба робити це щоденно – шкоди не буде. Чого не скажеш про рентген або МРТ. Важливо і те, що УЗД є значно дешевшою для пацієнта. Загалом, ультразвукова діагностика – це швидко, зручно, точно та безпечно.

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

«Виявляємо за допомогою УЗД наявність каменів, діагностуємо холецистити, жовчнокам’яну хворобу, панкреатит, пошкодження внутрішніх органів та багато іншого. Це все дуже добре видно», – резюмував Владислав Андросюк.

Як проводять ультразвукову діагностику в медичному центрі «Medcraft»

У медичному центрі «Medcraft» ультразвукову діагностику використовують для визначення багатьох функціональних порушень та для встановлення різноманітних патологій.

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Пацієнти можуть пройти УЗД органів черевної порожнини, органів малого тазу, щитоподібної залози, молочних залоз, нирок.

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Зазвичай дослідження триває до 20 хвилин. Його можна робити планово для обстеження всього організму чи конкретних систем, або ж терміново – для встановлення причини появи симптомів. Так, наприклад, Владислав Андросюк радить пройти УЗД органів черевної порожнини за наявності таких скарг:

  • гіркота у роті;
  • важкість, дискомфорт у підребер’ї;
  • печія;
  • нудота;
  • поява жовтого відтінку шкіри;
  • жовчна колька;
  • біль, що оперізує;
  • метеоризм;
  • порушення дефекації (часті закрепи, діарея);
  • зміна забарвлення сечі, калових мас;
  • блювота.

Під час дослідження фахівці часто виявляють: кістозні та інші утворення в печінці, жовчнокам’яну хворобу, холецистит, панкреатит, жирову дистрофію печінки, холангіт, холецилімфаденопатію, гепатит, гепатоспленомегалію, аномалію розвитку внутрішніх органів, цироз печінки та інші хвороби

Для того, щоб результати були максимально точними та інформативними, пацієнти також повинні дотримуватися правил.

Без черг та доступно: де у Луцьку зробити УЗД

Наприклад, перед УЗД нирок не можна їсти щонайменше чотири години. А для діагностики сечового міхура потрібно випити пів літра води та не ходити в туалет за годину до дослідження. Своєю чергою при комплексному обстеженні внутрішніх органів необхідно дотримуватися дієти від одного до трьох днів, під час якої не вживати алкоголь, газовані напої, молоко, кисломолочні продукти, капусту, бобові та інше, про що попередить лікар.

«Якщо пацієнт дотримується усіх правил, ми з великою ймовірністю зможемо виявити проблему та діагностувати хворобу, що забезпечить призначення максимально ефективного лікування», – підсумував Владислав Андросюк.

Медичний центр «Medcraft» знаходиться у Луцьку за адресою: вулиця Степана Бандери, 14.

Сайт: https://medcraft.clinic/

Інстаграм: https://www.instagram.com/medcraft.clinic

Для запису на прийом звертайтеся за телефоном: 098 700 47 57 (Viber, Telegram).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів