Поділитись:

У США з'явився охочий купити застосунок TikTok, але чи погодиться на це материнська компанія

П'ятниця, 17 травня 2024, 04:13
У США з'явився охочий купити застосунок TikTok, але чи погодиться на це материнська компанія

У квітні в США ухвалили закон про потенційну заборону TikTok. Американський бізнесмен Френк Маккорт виявив бажання купити застосунок у китайської компанії ByteDance.

Про це 15 травня розповідає Boolmberg, – передає Суспільне. 

Френк Маккорт заявив, що планує створити консорціум для участі в тендері на придбання американського бізнесу платформи TikTok.

Але видання налаштоване скептично: «Колишній власник бейсбольної команди Los Angeles Dodgers і виконавчий директор інвестиційної компанії McCourt Global є малоймовірним претендентом. Американські активи TikTok аналітики Bloomberg Intelligence оцінюють у 35–40 мільярдів доларів».

Водночас сам Маккорт заявив, що занадто рано говорити про те, яку ціну отримає TikTok і чи буде він проданий взагалі.

Він також додав, що його не цікавить алгоритм, що лежить в основі застосунку: «Нас цікавить альтернативна мережа, де люди володіють своїми даними і контролюють їх, як і свою ідентичність».

«Мета полягає в тому, щоб перевести TikTok на протокол з відкритим вихідним кодом і дати американським користувачам більше контролю над своєю інформацією».

Ймовірна заборона TikTok у США

Ще у 2022 році президент Джо Байден підписав закон, спрямований на запобігання доступу до TikTok та його використання на державних пристроях.

У грудні того ж року двопартійна група сенаторів представила законопроєкти з пропозицією заблокувати усі соцмережі, пов'язані з Китаєм, Росією, Кубою, Іраном, Північною Кореєю та Венесуелою.

У квітні 2024 року Байден підписав закон, який має змусити ByteDance, китайську материнську компанію TikTok, продати застосунок в США або його заборонять на території країни.

Натомість у ByteDance заявили, що не розглядають продаж застосунку в принципі. І вже подали позов до федерального суду, щоб заблокувати закон про потенційну заборону.

Компанія стверджує, що законопроєкт «не зовсім чітко описує TikTok як загрозу національній безпеці». У позові стверджують, що закон порушує Конституцію США, зокрема Першу поправку щодо захисту свободи слова.

У позові йдеться, що «продаж просто неможливий: ні комерційно, ні технологічно, ні юридично. Немає сумнівів: закон змусить заборонити до 19 січня 2025 року, змусивши замовкнути 170 млн американців. які використовують платформу для спілкування способами, які неможливо відтворити в іншому місці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів