Поділитись:

Рада підтримала заборону на банкрутство державних шахт

Четвер, 13 квітня 2017, 14:50

Верховна Рада України ввела мораторій на банкрутство державних вугледобувних підприємств до 1 січня 2019 року.

За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 229 депутатів.

Зокрема підтримали законопроект і волинські нардепи: Ігор Лапін, Ігор Гузь, Ірина Констанкевич.

Юрій Савчук був відсутній. Степан Івахів утримався, а Сергій Мартиняк не голосував.

Відповідно до законопроекту, справи про банкрутство державних вугледобувних підприємств, відкриті до набрання чинності цього закону, підлягають закриттю (за винятком справ про ліквідацію за ініціативою Міністерства енергетики та вугільної промисловості).

Закон забороняє арешти рахунків державних вугледобувних підприємств задля стягнення боргів з них.

"Головною метою законопроекту є забезпечення стабілізації роботи державних вугільних підприємств на перехідний період, проведення необхідного технічного переоснащення шахт та покращення їх техніко - економічних показників шляхом оптимізації за цей період до 01 січня 2019 року непрофільних активів вугледобувних підприємств, визначення конкретних заходів із зменшення собівартості готової товарної вугільної продукції. Це надасть необхідний час Міненерговугіллю, у тому числі, якісно підготувати визначені ним державні шахти до приватизації, модернізувати існуючий фонд для виходу державних підприємств на самоокупність", – сказано у пояснювальній записці.

Як відомо, 21 лютого 2017 Господарський суд Волинської області почав банкрутство державного підприємства "Волиньвугілля". 28 березня Рівненський апеляційний господарський суд скасував це рішення і припинив банкрутство.

Надрукувати
мітки:
коментарів