Поділитись:

За час великої війни на Волині зросла кількість хворих на онкологію

Неділя, 19 травня 2024, 18:24
За час великої війни на Волині зросла кількість хворих на онкологію

У 2023 році на Волині збільшилася кількість онкологічної захворюваності на 32% у порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення.

Про це під час брифінгу в обласній військовій адміністрації повідомила медична директорка з контролю якості надання допомоги Волинської обласної клінічної лікарні Світлана Дмитрієва, пише Суспільне.

Якщо у 2021 році у нас було 2 500 первинних пацієнтів, то за 2023 рік ми зареєстрували 3 040 людей, яким вперше в житті діагностували рак, сказала медикиня.

Як розповіла медична директорка по онкології обласного центру онкології обласної клінічної лікарні Людмила Бубенова у 2023 році з усіх первинних хворих у 50% діагностували рак першої і другої стадії.

Також минулого року у 17 дітей області виявили онкологічні патології.

«Щодо смертності, то Волинь входить в десятку регіонів по Україні, де переважає летальність від онкопатологій. На жаль, вона росте не лише через хворобу, а й через те, що багато випадків у занедбаних формах», – зауважила Світлана Дмитрієва.

В п’ятірку найпоширеніших онкозахворювань серед чоловічого і жіночого населення області входять:

  • Немеланомні злоякісні новоутворення шкіри;
  • Злоякісні пухлини молочної залози;
  • Рак легень;
  • Злоякісне новоутворення ободової кишки;
  • Злоякісні утворення простати.

За 2023 рік значно зросла кількість пацієнтів на занедбаних стадіях, розповіла Людмила Бубенова, це третя і четверта стадія злоякісних утворень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів